Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Ledin är på väg bort från Luleå Hockey

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Simon Hastegård

Per Ledin, 36, gick mot sin bästa säsong – men stoppades av en skada.

Nu sitter en av SHL:s största profiler på ett utgående kontrakt med Luleå.

Enligt SportExpressens uppgifter är Ledin på väg bort från klubben.

Per Ledin var en av spelarna som såg till att Luleå Hockey fick en strålande start på säsongen. Forwarden noterades för åtta poäng på de elva första omgångarna och Luleå utmanade Skellefteå i toppen av tabellen.

– En fantastisk höst. Jag gick mot min bästa säsong både spelmässigt och poängmässigt, säger Ledin till Norrbottens-Kuriren.

Men efter jul var olyckan framme. Per Ledin skadade armen efter en tackling från Färjestads back Ole-Kristian Tollefsen. Luleåforwarden missade de 14 kommande matcherna – och hade därefter svårt att hitta tillbaka till formtoppen.

– Efter det hade jag inte samma ”stäm” när det gällde poängen. Det är klart att skadan kom olägligt, konstaterar han.

Ledins succéstart kunde gett honom ett nytt kontrakt med Luleå. Sportchefen Lars ”Osten” Bergström kontaktade forwardens agent Claes Elefalk om en förlängning – men efter skadan har det varit tyst.

"Bett agenten kolla över marknaden"

Per Ledin har än i dag inte fått något besked om framtiden.

– Det var ett möte mellan tränarna och ”Osten” (sportchefen Lars Bergström) i går och de ska komma med ett besked om det blir något eller inte nästa vecka. Jag har bett (Claes) Elefalk att kolla över marknaden.

Vill du stanna kvar i Luleå Hockey?

– Visst är det så, men för varje dag som går så försvinner erbjudanden från andra klubbar, säger Ledin.

Var Per Ledin spelar hockey nästa säsong är alltså i nuläget oklart. Enligt uppgifter till SportExpressen ska parterna ha en diskussion i början av veckan.

Ledin, som är en av svensk hockeys största profiler, vet att han har mer att ge.

– Det känns fantastiskt bra och roligt. Jag är inte nöjd än. Jag ska vara bättre nästa år, men när man blir äldre måste man vara beredd att lägga om träningen. Man måste vara beredd på att träna allting, säger Ledin

Det är framför allt en sak han vill utveckla.

– Jag skulle vilja få upp farten lite mer. Min egna process har redan börjat. Det gäller att betala priset, säger Per Ledin till Norrbottens-Kuriren.