Patrick Thoresen utsedd till MVP i SHL

Patrick Thoresen.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Hans Wallson är årets tränare.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Patrik Thoresen blev stor vinnare under SHL Awards.

Djurgårdens poängkung tog hem priset som Årets forward och Årets MVP.

– Jättekul att bli prisad, säger Thoresen.

Frölundas Ryan Lasch tog hem grundseriens poängliga i SHL och var senare med och tog laget till SM-guld.

Men under C More:s tävling SHL Awards fick amerikanen se sig slagen av Patrick Thoresen – tvåa i poängligan i grundserien. Djurgårdens forward tog först hem priset som Årets forward och senare under kvällen som Årets MVP (mest värdefulla spelare).

– Det var jätteroligt! Det är många bra spelare i den här ligan och att vara på toppen av alla dem är jättestort för mig, säger Thoresen.

Vilket pris är tyngst?

– De är väl lika tunga. Det är stort bara att få ett pris och att få två... Jag hade kanske inte sett det framför mig efter 15 matcher av serien. Det är jättekul att bli prisad. Då har man gjort någonting rätt.

Lämnade Djurgården

Norrmannen ledde Djurgården till kvartsfinal, via spel i play in mot Brynäs, där det tog stopp mot Frölunda. I grundserien noterades han för 48 poäng på 49 matcher och i slutspelet blev det ytterligare nio poäng på åtta matcher.

Norrmannen skrev på ett tvåårskontrakt med Djurgården inför säsongen med möjlighet att avsluta det efter en säsong. Så blev också fallet. I slutet på mars berättade dock Thoresen att han lämnar klubben för att flytta hem till Norge.

I övrigt vann Lars Johansson priset som Årets målvakt, Jonas Junland blev Årets back, Hans Wallson blev Årets tränare och Rögles talang Ludvig Rensfeldt prisades som Årets rookie.