Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
 Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Patric Hörnqvist flyttar till schweiziska ligan

Publicerad

MOSKVA. Landslagsforwarden Patric Hörnqvist återvänder till Schweiz om NHL-lockouten fortsätter.

Han har skrivit kontrakt med serieledande Fribourg-Gotteron under Spengler Cup.

– Sedan får vi se vad som händer, men det finns en chans till förlängning om lockouten fortsätter, säger Hörnqvist till TT.

Inget mer spel i Sverige

Nashvilleforwarden började säsongen i schweiziska andradivisionen med Red Ice innan han flyttade hem till Djurgården i allsvenskan. Något mer spel i Sverige blir det inte den här säsongen av skatteskäl.

– Jag gillar Schweiz, det är en liga med bra fart och många lockoutspelare. Dessutom ska det bli grymt kul att spela Spengler Cup. Det är många bra lag med, bland annat Kanada, säger Hörnqvist som den här veckan spelar med Tre Kronor i Moskva.

Spengler Cup spelas den 26-31 december.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag