Pär Arlbrandt Foto: Nils Petter NilssonPär Arlbrandt Foto: Nils Petter Nilsson
Pär Arlbrandt Foto: Nils Petter Nilsson
Robbie Earl Foto: Anna-Lena BergqvistRobbie Earl Foto: Anna-Lena Bergqvist
Robbie Earl Foto: Anna-Lena Bergqvist

Pär Arlbrandt uppges nu vara klar för HV71

Publicerad

Pär Arlbrandt kan vara klar för HV 71, skriver JP.

Samtidigt vill hans schweiziska klubb EHC Biel först göra klart med en ersättare.

Någon som enligt uppgift kan vara Färjestads Robbie Earl.

Forwarden Pär Arlbrandt inledde sin hockeykarriär i HV 71, och har totalt spelat 52 matcher för klubben i den svenska högstaligan.

2014 flyttade Arlbrandt från Sverige, där han spelade i Linköping, till schweiziska Biel.

33-åringen har uppgett att han kommer att flytta tillbaka till Sverige efter den här säsongen. Nu skriver Jönköpingsposten att mycket tyder på att Arlbrandt är klar för att flytta tillbaka till moderklubben HV till nästa säsong.

"HV71 kan bli stora vinnaren"

Samtidigt uppger tidningen att klubben vill ha honom redan nu. Det enda hindret ska vara att schweiziska Biel måste hitta en ersättare till Arlbrandt.

Den ersättaren kan vara Färjestads Robbie Earl. SportExpressens krönikör Sanny Lindström skriver i ett blogginlägg att amerikanen, som haft tre framgångsrika säsonger i den schweiziska ligan, kan vara på väg till Biel.

"Det intressanta i denna kråksång är att HV71 kan bli den stora vinnaren", skriver Lindström, och syftar på att Pär Arlbrandt i så fall kan vara fri att lämna för HV redan nu.

 

Linköping nobbar

Enligt Swiss Hockey News har Biels team manager Martin Steinegger uttryckt ett intresse för att värva Robbie Earl så snart som möjligt. Samtidigt uppges kontraktsituationen i Färjestad vara ett problem.

– Eftersom han är under kontrakt med Färjestad, så tror jag inte vi ser honom i Schweiz på ett tag, säger Steinegger enligt sajten.

Earls kontrakt med Färjestad går ut i vår.

Tidigare har SportExpressen avslöjat att Linköping nobbat sin tidigare storspelare Arlbrandt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag