Arlbrandt. Foto: Anna-Karin NilssonArlbrandt. Foto: Anna-Karin Nilsson
Arlbrandt. Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Pär Arlbrandt är nu klar för spel i HV 71

Publicerad

Det var inte i går.

Men nu är Pär Arlbrandt tillbaka i moderklubben HV 71. Möjligen gör han comeback redan på torsdag mot Skellefteå.

– Det här är något man känt ett tag nu att det skulle vara kul och när möjligheten dök upp kändes det rätt, säger Arlbrandt.

Pär Arlbrandt, 33, bryter upp från den schweiziska klubben Biel. Han är i stället klar för HV 71, som länge letat ersättare till skadade Teemu Laine och Björn Melin.

Arlbrandt återvänder därmed till HV som fostrat honom som hockeyspelare.

Arlbrandt känner HV-glädje

– Det har aldrig varit nära innan, utan har väl mer spekulerats. Det var först nu det har varit aktuellt och det känns förstås jättekul, säger Arlbrandt.

– Det är alltid en speciell känsla kring klubben man vuxit upp i.

Pär Arlbrandt har sedan han lämnade HV 71 för mer än tolv år sedan öst in poäng för SHL-konkurrenter som Luleå och Linköping. Den här säsongen har han gjort 24 poäng (12 mål, 12 assist) på 36 matcher för Biel i den schweiziska ligan. Med det är han poängkung i Biel, så han är i bra form.

– En spetsspelare som besitter fantastiska offensiva kvaliteter, säger HV 71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

HV jublar över värvningen

– Vi har under många år sett vilken otroligt skicklig hockeyspelare Pär är. Dessutom är han en HV-kille som kommer hem och spelar för klubbmärket på bröstet vilket känns extra roligt.

HV 71 har skrivit kontrakt med Pär Arlbrandt till och med våren 2017. Biel har i sin tur värvat Färjestadsforwarden Robbie Earl som ersättare för Arlbrandt, vilket också blev officiellt på tisdagskvällen.

– Jag är ingen frälsare men kommer göra mitt bästa varje dag. Jag flyger hem på torsdag och det är inte omöjligt att jag spelar redan då, säger Arlbrandt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag