Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar SHL för basket: "Med blandade känslor"

Foto: MAGNUS NYSTRÖM

Johan Stark har varit med och byggt ett Brynäs som tog sig hela vägen till SM-final.

Nu har han valt att lämna klubben. 

Johan Stark kom till Brynäs 2015. Under hans regi tog sig laget hela vägen till SM-final i fjol. Nu har Stark valt att gå vidare. Han är ny generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet. 

- Det är med blandade känslor jag nu har valt att lämna mitt uppdrag inom Brynäs IF. Det har varit fantastiska år men nu väljer jag att gå vidare till ett nytt uppdrag som generalsekreterare för Svenska basketbollförbundet. Jag kommer att finnas kvar fram till februari 2018 och kommer till dess att arbeta tillsammans med föreningens styrelse och ledningsgrupp för att lämna mitt uppdrag på bästa sätt, säger Stark i ett pressmeddelande. 

Stark lämnar Brynäs

– Det jag tar med mig mest från tiden i Brynäs är det enorma engagemang som finns i och runt föreningen. Både i med och motgång. Brynäs engagerar! Mitt bästa minne är definitivt förra säsongens SHL-slutspel. Främst den 7:e avgörande semifinalen i Göteborg. Sen såklart alla fina kollegor, ledare, spelare och partners som jag har haft förmånen att få lära känna.

Jürgen Lorenz, styrelseordförande för Brynäs IF, hyllar Starks insats. 

– Vi är mycket nöjda med det arbete Johan har gjort för Brynäs IF. Under de här åren har fokus varit just på lönsamhet och utveckling av verksamheten och organisationen. Det arbetet har Johan styrt på ett mycket bra sätt och nu är vi redo att ta nästa steg med den som ska efterträda Johan i rollen som klubbdirektör. Vi från styrelsen är eniga med ledningen i föreningen om att verksamheten ska fortsätta på utstakad väg och vi ska fortsätta arbeta varje dag för att skapa vinnare på och vid sidan av isen, säger Lorenz.