Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Påkörd – tvingades att lämna matchen

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Tex Williamsson blir påkörd och tvingas lämna isen. Foto: C More

OSKARSHAMN. Fyra raka förluster – två mål. Men sen kom islossningen för Växjö Lakers.

Fem mål framåt blev det i segern mot Oskarshamn för Växjö.

– Det var en jätteviktig match, så det är skönt att vi lyckas göra så här många mål, säger Fredrik Karlström efter matchen.

Smålandsderby nummer fyra lagen mellan och det var Växjö som inledde starkast och gjorde även två mål i den första perioden, något det varit snålt med tidigare.

Först var det Marcus Paulsson som startade målskyttet med en styrning och när Växjö fick en straff prickade Fredrik Karlström in 2-0-målet.

– Det är kanske inte så många som har koll på att jag kan slå straffar. Jag var ganska bra i J20 och så har man inte riktigt fått chansen i SHL men nu fick jag det och det var skönt att sätta den, säger han efter matchen.

Även Oskarshamn fick en straff, men Nicklas Heinerö lyckades inte överlista Viktor Fasth i målet.

Williamsson träffades i huvudet

Andra perioden var det i stället Oskarshamn som hade fått energi av pausen och pressade på Växjö. Det ledde även till att reduceringsmålet hittade in från Markus Modigs klubba.

– Efter straffmålet känns det som att vi kanske backar hem lite för mycket och ger dem för mycket, sen i tredje blir det jättejobbigt när de får två snabba mål och hallen exploderar.

– Då blir det tufft, men jag tycker att vi reser oss jättebra och i en sådan här viktig match är det jätteskönt att vi gör det och lyckas vinna.

Men åtta minuter in slog olyckan till för hemmalaget och i ett kontringsläge för Växjö trycktes Marcus Paulsson ner och kom med en väldig fart. 

Han träffade Tex Williamsson i huvudet som blev kvarliggandes ett tag innan han åkte mot båset för att prata med deras medicinska team. Beslutet blev att han lämnade matchen. 

– Han blev pååkt, har tagits hand om av läkare och vi vet mer i morgon, säger Oskarshamns massör Ida Klüft efter matchen.

I stället kastades Fredrik Pettersson Wentzel in i mål och matchen fortsatte.

Oskarshamn vände – Växjö vände tillbaka

Och denna cirkus till match fortsatte. 

I den tredje perioden skulle först Oskarshamn kvittera när pucken hittade bakom Fasth, som låg på mage för att rädda ett annat läge.

1:27 senare kom nästa mål och för första gången i matchen tog hemmalaget ledningen. Men den fick de bara behålla i 38 sekunder – innan Pontus Holmberg svarade.

Oskarshamn fick chansen i fem mot tre men Växjö – och Viktor Fasth – stoppade allt.

Casey Bailey gav tillbaka ledningen till Växjö minuter senare och då tog det stopp för Oskarshamn.

I öppen kasse skulle även Oliver Bohm få in en puck och stänga matchen. Det innebär att Växjö bröt sin tunga trend med fyra raka förluster.

– Det måste man säga, varje gång det har gått knackigt under säsongen är vi som lag, vi har en bra känsla i gruppen och förtroende för varandra. Det har känts bra gruppmässigt.