Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

På väg mot rekordet efter ännu en förlust

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

14 raka förluster.

Oskarshamns mardrömslika trend tar inte slut efter att Filip Sandberg avgjort i förlängningen för HV71.

– Vi har haft ruggiga dippar i perioder under de här förlusterna som har tagit oss ganska hårt, säger tränaren Martin Filander i C More.

Oskarshamn kom från tre tappade tvåmålsledningar i rad och hade dessutom 13 (!) raka förluster inför måndagens bortamatch mot HV71.

Då fick man också inkassera en 14:e förlust i rad efter att matchen slutat 2-2 under ordinarie tid. Filip Sandberg fick ett friläge i förlängningen och sköt extrapoängen till HV71.

– Det är surt att vi bara får med oss en poäng. Jag tycker vi gör en riktigt bra bortamatch och följer planen riktigt bra. En poäng är lite för lite jämfört med vad vi önskar oss och vad vi skapar, säger Oskarshamns tränare Martin Filander i C More.

Martin Filander efter Oskarshamns förlust

Han är nöjd med hur laget spelar just nu – trots förlusterna.

– Vi har haft ruggiga dippar i perioder under de här förlusterna som har tagit oss ganska hårt men vi spelar mycket stabilare nu över 60 minuter. Vi får jobba på att sätta ena foten framför den andra, vi får jobba med prestationer nu. Det är klyschigt men viktigt så att man håller skallen på rätt ställe, säger Filander.

HV71:s matchhjälte Filip Sandberg gjorde två av lagets tre mål i matchen.

– Det är skönt att gå vinnande ur den här striden. Det visar att vi är ett starkt lag, säger Sandberg i C More.

Segern var den första efter fyra raka förluster.

– Det är så klart skönt. Det är extremt tajt i tabellen och vi behöver varje poäng vi kan få. Det gäller att vi tar med oss det till nästa match, säger Filip Sandberg.

För Oskarshamn krävs nu seger hemma mot topplaget Rögle på onsdag för att man inte ska åka på den längsta förlustsviten i SHL:s historia.