Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”På ren svenska är det en jäkla skitsäsong”

Johan Hemlin.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Covid-19 har medfört permitteringar i samhället och nu står det klart att samma sker i SHL.

Efter ett extrainsatt möte under förmiddagen har de 14 SHL-klubbarna skrivit på ett avtal som tillåter dem att korttidspermittera sina ledare och spelare.

– Avtalet är påskrivet och alla klubbar är informerade, sen äger varje klubb sitt enskilda beslut just nu, säger SHL:s vd Johan Hemlin till SportExpressen.

Vi närmar oss två veckor utan ishockey och med brist på matcher blöder klubbarna då löner ska betalas ut utan inkomster från hemmamatcher med medföljande intäkter.

För att stoppa blödningen ur SHL-klubbarna har samtliga 14 föreningar nu beslutat att skriva på ett avtal som tillåter dem att permittera sina anställda ledare och spelare.

Vanligtvis sträcker sig kontrakt till den sista april så det kommer betyda att i genomsnitt 500 000 kronor täcks upp.

– Avtalet är påskrivet och alla klubbar är informerade, sen äger varje klubb sitt enskilda beslut just nu, säger Hemlin.

Hade extrainsatt möte under förmiddagen

Beslutet kommer efter att klubbarna haft ett möte vid 11-tiden på förmiddagen där de gemensamt tagit beslutet.

Just nu råder även värvningsstopp i SHL som på alla sätt de senaste veckorna försökt lindra klubbarnas ekonomiska bortfall för att säkerställa att svensk ishockey framgent ska fortsätta hålla hög standard.

– Värvningsstoppet måste vi vara tydliga med, varje klubb äger sitt enskilda beslut men i det här fallet har alla klubbar gjort samma bedömning men det är varje klubb som tar fullt ansvar för hur man agerar i de här frågorna som är ganska lika, säger Hemlin om värvningsstoppet och fortsätter med att beskriva det dagliga jobbet just nu:

– Det är långa och välplanerade dagar, men en väldigt hög arbetsbelastning just nu. Det finns inget roligt alls kan jag säga.

– På ren svenska är det en jäkla skitsäsong.

Ja, det här ska ju vara bästa tiden på året...

– Ja, verkligen. Det är bara trist alltså. 

Malmö första klubb att permittera spelare

När varje klubb nu äger frågan om sina spelare väntas flera besked kommer under de närmsta dagarna och först ut är Malmö Redhawks som redan korttidspermitterat kanslipersonal och snart även gör samma för sina spelare och ledare.

Det bekräftar klubbens vd och sportchef Patrik Sylvegård för Sydsvenskan.

– Det här skickar rätt signaler mot våra samarbetspartners och resten av samhället. Att även vi tar vårt ansvar, säger han.

 

Sanny Lindström och Johanna Dahlén summerar SHL-säsongen