Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oväntade förslaget av Jimmie Ericsson

Jimmie Ericsson på presskonferensen inför CHL. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Intresset från de svenska fansen i CHL är på uppåtgående, men alla är ändå överens om att det behöver öka.

Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson, har ett udda förslag för att locka publik.

Att man lägger en insats på sitt eget lag.

- Om vi slänger in en miljon på oss, tror jag publiken skulle känna en samhörighet med oss, säger Ericsson.

Idén lanserades från början av Skellefteåsupportern, tidigare ordförande i supporterföreningen North Power, Tomas Nordström, som Jimmie Ericsson har mycket kontakt med, och även en del privat affärsverksamhet med. 

- Han har mycket bra förslag den mannen. Jag nappade verkligen på det han sa, och vi har diskuterat mycket han och jag, berättar Jimmie.

Tanken är alltså att ni från Skellefteå ska lägga en miljon kronor på ert eget lag?

- Jag vet inte ens om det är lagligt, men det är en god idé. Vi har ett odds på 13, och på något sätt, skulle det säkert gå att komma runt det, utan att vi i laget behöver lägga insatsen. Tänk att tävla om 13 miljoner i prispengar, då skulle fansen känna att nu måste vi gå dit och stötta, och det hade kunnat innebära en avsevärd ökning i publiken.

”Det ser illa ut”

Finns det inga seriösa förslag?

- Jag var faktiskt seriös. Men säg så här, folk skapar folk och om man märker att intresset är högre, så drar det intresse. Ser man tomma läktare på TV, så minskar nog intresset.

Jimmie är inne på att man ska försöka lösa det genom att sälja stolarna längst ner i varje arena, först, för att intrycket ska bli bättre för de som inte valt att gå på matchen.

- Det ser illa ut när stolarna längst ner är tomma. Vi kan vara 500 pers från fullsatt, men så är det stolarna längst ner som inte fylls. Det har jag tagit med vår marknadsavdelning, att man borde titta på att sälja de stolarna i första hand. Det är en viktig grej både i CHL, men även i SHL, säger Jimmie Ericsson.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Skellefteå – direkt i Messenger