Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntad comeback – för FBK-stjärnan

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Här är beskedet Färjestad längtat efter: 

Gustav Rydahl tränar igen – och kan vara tillbaka i slutspelet. 

– Allt beror på hur långt vi går, men förhoppningsvis får vi se honom spela den här säsongen, säger Mattias Hell, ansvarig för det medicinska teamet i FBK.

Det var i början av november som domen föll över Gustav Rydahl och Färjestad: 

Säsongen var över. 

Knäskadan han ådrog sig i mötet med Brynäs i september hade förvärrats och var så pass illa att det inre ledbandet hade gått av.

– Det är fruktansvärt tråkigt, men operation är i dagsläget ett måste. Jag gör det här för att få ett hundraprocentigt knä i framtiden och jag kommer att komma tillbaka starkare efter det här, sa Rydahl då. 

Då kan Rydahl spela igen

FBK meddelade i samma skede att återhämtningstiden för en sådan skada normalt ligger på sex månader, och därmed siktade Gustav Rydahl in sig på nästa säsong. 

Men 26-åringen har uppenbarligen gott läkkött, för under tisdagen var han tillbaka på is igen med sitt Färjestad.

– Det är korrekt. Han tränade i grön tröja i dag, men det är ändå veckor bort innan han är spelklar igen. Gustav kan träna, men vi får se när han är helt tillbaka. Han spelar inte i åttondelen, men går vi långt i slutspelet finns en chans, säger Mattias Hell.

LÄS MER: Färjestads plan och spelarbudget för nästa säsong