Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sylvegård: "Extra roligt att smälla på honom"

Publicerad
Uppdaterad

LINKÖPING. Malmöfostrade Emil Sylvegård, fick ännu en gång slå sitt gamla lag, och framför allt pappas gamla lag. Denna gång även med sin gamla kedjekamrat från J20-tiden, Max Görtz.

– Vi hade en duell i matchen och har bra kontakt, och det är extra roligt att smälla på honom, säger Sylvegård efter 4-1-segern.

Linköping fick vinna sin första hemmamatch för säsongen. Även om Emil Sylvegård inte säger det rakt ut, så medger han ändå att man kanske hade börjat fundera om man ännu en gång hade lämnat Saab Arena som förlorare.

– Någonstans kanske man börjar tänka. Jag har inte tänkt på det förrän nu, och vi fick ju tre väldigt sköna poäng med oss.

LÄS MER: Dif-ikonen Nichlas Falk kollapsade på isen

Avslutningen fick dock Sylvegård, som förmodligen pratar den bredaste Malmöitiskan av samtliga i Saab Arena denna kvällen, följa från sidan.

Efter åtta minuter i den tredje perioden brakade han in i sargen efter att Niklas Arell försökt blocka ett skott.

– Inget fult överhuvudtaget. Det är rätt vanligt att man gör så, säger Sylvegård.

"Med facit i hand var det rätt att jag inte spelade mer"

Arell fick två minuter och Sylvegård fick åka bår ut i omklädningsrummet.

– Man kände på nacke och rygg, och de ville att jag skulle stanna kvar. Men jag ville ut på isen. Med facit i hand var det väl dock rätt att jag sedan inte spelade efter det.

Är Malmö extra sköna att slå, med tanke på familjen hemma och Görtz på motståndarsidan?

– Självklart. Men i dag var det extra skönt att vinna hemma. Vi har en stor tro på oss själva och bygger vidare från detta, säger Sylvegård.

 

Linköping vann matchen med 4-1.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag