Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sylvegård: "Extra roligt att smälla på honom"

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

LINKÖPING. Malmöfostrade Emil Sylvegård, fick ännu en gång slå sitt gamla lag, och framför allt pappas gamla lag. Denna gång även med sin gamla kedjekamrat från J20-tiden, Max Görtz.

– Vi hade en duell i matchen och har bra kontakt, och det är extra roligt att smälla på honom, säger Sylvegård efter 4-1-segern.

Linköping fick vinna sin första hemmamatch för säsongen. Även om Emil Sylvegård inte säger det rakt ut, så medger han ändå att man kanske hade börjat fundera om man ännu en gång hade lämnat Saab Arena som förlorare.

– Någonstans kanske man börjar tänka. Jag har inte tänkt på det förrän nu, och vi fick ju tre väldigt sköna poäng med oss.

LÄS MER: Dif-ikonen Nichlas Falk kollapsade på isen

Avslutningen fick dock Sylvegård, som förmodligen pratar den bredaste Malmöitiskan av samtliga i Saab Arena denna kvällen, följa från sidan.

Efter åtta minuter i den tredje perioden brakade han in i sargen efter att Niklas Arell försökt blocka ett skott.

– Inget fult överhuvudtaget. Det är rätt vanligt att man gör så, säger Sylvegård.

"Med facit i hand var det rätt att jag inte spelade mer"

Arell fick två minuter och Sylvegård fick åka bår ut i omklädningsrummet.

– Man kände på nacke och rygg, och de ville att jag skulle stanna kvar. Men jag ville ut på isen. Med facit i hand var det väl dock rätt att jag sedan inte spelade efter det.

Är Malmö extra sköna att slå, med tanke på familjen hemma och Görtz på motståndarsidan?

– Självklart. Men i dag var det extra skönt att vinna hemma. Vi har en stor tro på oss själva och bygger vidare från detta, säger Sylvegård.


Linköping vann matchen med 4-1.