Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dundrar: ”Det är helt respektlöst”

Pär Lindholm i Skellefteå.Foto: / BILDBYRN
Skellefteå-målvakten Joni Ortio.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Thomas "Bulan" Berglund.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

LULEÅ/STOCKHOLM. Emil Djuse fick rullas ut på bår efter en otäck smäll.

Och när stjärnan låg ned på isen skanderade hemmapubliken "filmare".

Något som fick Skellefteå-lägret att se rött efter matchen.

– Herregud, det är fruktansvärt. Det är den tanken jag kommer lämna Luleå med i kväll, det är helt respektlöst, säger Pär Lindholm.

– De som skanderat att han är en filmare bör be om ursäkt, säger Bert Robertsson.

Det var halvvägs in i andra perioden, vid ställningen 0-0 som olyckan var framme mellan Skellefteå och Luleå.

Luleås Johan Forsberg drev in offensiv zon med pucken när Skellefteås Emil Djuse skulle stoppa honom med en till synes vanlig kroppstackling framifrån.

Men smällen tog väldigt olyckligt.

I duellen krockade Forsberg och Djuse med huvudena mot varandra. I duellen fick Djuse dessutom Andreas Falks knä i huvudet, som landade på Djuse. 

Efteråt kom Djuse att bli liggande kvar på isen länge där han även fick läkarvård och sedermera även tvingades lämna med hjälp av läkarpersonal som rullade ut honom på en bår. 

En syn som Pär Lindholm inte ville se.

Vad tänker du när du ser Djuse ligga på isen?

– Första reaktionen är att man blir arg. Man ser ju hur illa han far och det är inte kul. Sen blir man… Det känns hårt för en själv när man ser en så bra kompis ligga ned på isen så skadad. Det är inte alls kul att se.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

Skellefteås stora ilska - mot Luleås supportrar

Efter matchen kom Skellefteås läger att vara rejält ilskna mot vad som hände i Djuses situation - men inte på tacklingen. 

När Djuse låg ned på isen allvarligt skadad kom nämligen delar av hemmaklacken att skandera "filmare" riktat mot Skellefteås backstjärna.

– Herregud, det är fruktansvärt. Det är den tanken jag kommer lämna Luleå med i kväll, det är helt respektlöst. Skrika filmare och hålla på, på det sättet…

Är det här ett problem i hela Sverige?

– Det är inte så mycket överlag, men det har varit väldigt mycket här i Luleå de senaste åren. Nu vet jag inte om det händer när fler lag är här men jag har inte upplevt det på det här sättet i andra arenor. Hemma i Skellefteå är det väldigt bra och där visar man respekt vid skador. Jag är stolt över vår klack, säger Pär Lindholm och får medhåll av målvakten Joni Ortio:

– När en kille blöder över hela isen och lämnar med fötterna först på en bår så är det väldigt respektlöst. Känslor kan bli heta i såna här matcher men man måste visa respekt för människor som far så där illa på isen. 

Även Luleås Patrick Cehlin var kritisk mot de som skanderade filmare.

– Det är inte snyggt oavsett vilket lag man spelar för. Det är klart att det är väldigt dåligt när det är en spelare som är skadad. Det är tråkigt att det händer.. Men det är väl läktarkulturen antar jag.

Bert Robertssons ilska

Skellefteås tränare Bert Robertsson var flera gånger under matchen i verbala diskussioner med Luleås tränare "Bulan" Berglund. 

Men efteråt tonade han ned det bråket och riktade i stället kritik mot Luleås supportrar.

– De börjar ofta med att skandera filmare direkt när de kommer till Skellefteå också, jag vet inte om det är något som de har som hejaramsa kanske?

Pär Lindholm säger att det är värre i Luleå än resten av Sverige. Känner du också av det?

– Det gastas om filmare hit och dit. Det tycker jag… Speciellt mot Djuse där, det hör inte hemma i en arena. Är det befogat, så absolut. Men i vissa situationer förstör man ju väldigt mycket i sporten och kan ställa till det i lägen där spelare faktiskt råkar illa ut. Det finns väl… Du frågar om det är värre här än någon annanstans… Jag känner att det händer här ofta, sen om det är värre här vet jag inte. 

– De som har skanderat att Djuse är en filmare bör be om ursäkt, säger Robertsson och fortsätter om just filmningar:

– Filmningar ska bort. Punkt slut. Där tycker jag att vi ledare, spelare och ligan måste faktiskt signalera det. Att filmar man så är man väldigt illa ute, för att det ställer till problem i slutändan när det väl är något som är allvarligt. Jag tycker om något så måste domarna kunna lita på spelarna. Det är viktigt att vi alla drar vårt strå till stacken där. 

Skellefteå vann matchen med 1-0 efter att Joakim Lindström avgjort med åtta minuter kvar.