Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bilderna: ”De smutskastade mig”

Tre nyheter att ha koll på i dag.
Kinnvall får bäras ut på bårFoto: C More
Tacklingen i frågaFoto: C More
Örebros Stefan WargFoto: BILDBYRÅN

Det utspelades otäcka scener i försäsongsmatchen mellan HV 71 och Örebro. 

Johannes Kinnvall fick bäras ut på bår och föras till sjukhus efter en tackling från Stefan Warg.

Warg var inte HV-spelarnas bästa vän efter den otäcka kollisionen.

– De började smutskasta mig, säger Warg till Hockeypuls.

Efter en stark säsong med Timrå förra säsongen (22 poäng på 52 matcher) så värvades den 22-åriga backen Johannes Kinnvall till HV 71 inför den kommande säsongen. 

Men just nu är det oklart huruvida Kinnvall kan spela HV:s SHL-premiär mot Rögle nästa lördag, detta efter en otäck händelse i fredagens träningsmatch mot Örebro. 

Otäcka scener - Kinnvall utburen på bår

I den andra perioden avancerade Kinnvall framåt med pucken in i Örebros zon. ÖHK:s Stefan Warg klev fram och satte in en tackling på Kinnvall som flög handlöst in i sargen och blev liggandes på isen. 

De andra spelarna insåg snabbt allvaret i situationen, spelet avbröts och medicinsk personal äntrade isen. Efter en stund la de Kinnvall på en bår och bar honom av isen. 

Kinnvall fördes direkt till sjukhus för röntgen, men ska vara efter omständigheterna okej.

– Han är röntgad nu och det var inget brutet. Han visar inte heller några symtom på hjärnskakning. Han är tillbaka hos oss här nu och har duschat och ätit. Men han har lite ont i nacke och bröstrygg och kommer inte att spela på söndag i alla fall, så får vi se sedan, säger HV-doktorn Jonas Kalman till JP efter matchen.

”De smutskastar mig”

Örebrospelaren Stefan Warg var den som delade ut tacklingen.

– Det kändes som att han hamnade i sargen av sin egen fart. Det är en nord-syd-tackling, och han faller olyckligt. Det är tyvärr utanför min kontroll. Sedan är det alltid olyckligt att någon skadar sig, det vill man så klart inte, säger Warg till Hockeypuls.

Han säger att han inte blev väl mottagen av HV-spelarna när han åkte fram för att kolla läget med Kinnvall.

– Jag ville fram och kolla hur det var med honom, men det blev mest irriterat att jag var där, så jag fick backa och sätta mig. De började smutskasta mig, och då blev det irriterat. Så jag åkte därifrån, säger Warg till Hockeypuls. 

HV 71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh:

– Det är fruktansvärt att se sådant där. Han (Kinnvall) hamnar så olyckligt som man kan hamna. Men jag vill också gärna påpeka att det inte var någon ojuste tackling mot huvudet eller så, säger Lundh till JP.

Örebro vann med 4-2.