Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnbackens succé: ”Många enkla poäng”

Richard Hugg flyger rakt in i sargen efter en vårdslös tackling i mötet mellan Skellefteå och HV71.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Skellefteå AIK är ostoppbara just nu. 

Mot HV71 tog laget sin åttonde raka seger efter storspel av målvakten Gustaf Lindvall.

Dessutom klev stjärnbacken Jonathan Pudas fram med två mål och nu är han hela SHL:s bästa målskytt bland backar.

– Mitt jobb är att bidra framåt, säger han efter matchen. 

Jonathan Pudas bjöd på uppvisning i Skellefteå kraft arena i den andra perioden mot HV 71. Först satte Pudas 1-0, hans tolfte mål för säsongen, och sen prickade han även in 2-0 i spel fem mot fyra. Något som innebär att han nu är hela SHL:s främsta målskytt på backsidan, tillsammans med Djurgårdens back Linus Hultström. 

Det andra målet föregicks av en otäck situation där Pudas lagkamtrat Rickard Hugg flög in i sargen efter att ha tacklats bakifrån av gästernas Didrik Strömberg. Strömberg visades ut i 2+10 efter händelsen samtidigt som Hugg låg kvar på isen.

– Det blir utvisning, så klart. Det där kan gå riktigt, riktigt illa. Men det ser ändå förhållandevis bra ut, för Hugg tar sig upp för egen maskin. Men det såg riktigt, riktigt obehagligt ut, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.

Efter matchen tonade dock Rickard Hugg ned smällen och tog på sig lite av ansvaret:

– Jag mår bra, det var en tackling i ryggen men jag sätter mig kanske i en dålig position men det gick bra så det är inga problem. Jag kände ganska direkt att det var lugnt, säger han.

Åtta raka segrar, när ska segersviten ta slut?

– Haha, det är svårt att svara på men förhoppningsvis aldrig. Men någon gång lär den ju ta slut, i dag var det nära. Jag tycker inte alls vi gör en bra match men starkt att vinna ändå.

Skellefteå vann hemma mot HV 71

I matchens slutminuter fick så HV 71 kontakt då Linus Fröberg fick in reduceringen. Smålänningarna pressade på ytterligare för en kvittering och tog ut målvakten Jonas Gunnarsson.

Men Skellefteå höll undan och vann matchen med 2-1 vilket innebär att laget nu har åtta raka segrar och ökar gapet ned till lagen under kvartsfinalstrecket:

– Ja, det är det. Många matcher har vi spelat bra men i dag gör vi inte vår bästa match, men starkt att hitta sätt att vinna och det ska vi ta med oss, säger Jonathan Pudas och fortsätter om sin mål- och poängsuccé under säsongen:

– Jag har försökt skjuta lita mer i år och det har gått i en jämn ström ingen större måltorka så då har det blivit att man fortsatt skjuta hela tiden.

34 poäng nu, det är ett fint facit. 

– Ja, men jag spelar med väldigt bra spelare så det har varit många enkla poäng. Men mitt jobb är att bidra framåt. 

HV71:s besvikelse efter matchen

HV71 skapade nerv i slutet men lämnar Västerbotten utan poäng, något som grämer laget efter matchen. Här i form av besvikelse från Didrik Strömberg:

– Vi skapar mer än tillräckligt för att ta poäng i kväll men det gäller att sätta dit pucken...

Det är väldigt jämnt i tabellen, är det extra surt att inte få med sig poängen då? 

– Det var en jätteviktig match och det är synd vi inte kan ta tillvara på chanserna vi får, men vi spelar bra så det får vi ta med oss.

Tränaren Stephan Lundh fortsätter:

– Jag tycker det är en jättebra prestation men jag vet inte… Gustaf Lindvall är riktigt bra men något läge måste vi få in pucken på.

Men poängen är väl viktigare än prestation just nu när det är så tajt va?

– Ja, absolut. Det är poängen man vill ha nu, det är lite skönare att läsa att man ligger topp sex även om det är tajt.