Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka bilder när Skellefteå slog FBK

Skellefteå tog en överraskande 3-0-seger borta mot Färjestad.

Samtidigt kunde SportExpressen avslöja att SHL-klubben gjort klart med ett nyförvärv:

Finländske forwarden Toni Kallela.

Niclas Burström såg till att ge Skellefteå ledningen redan i den åttonde minuten och Jesper Frödén ökade på ett par minuter senare.

Gästerna hade fått en drömstart.

Efter en mållös mittenperiod fortsatte tabelltrean Färjestads jakt på en reducering i den tredje. Men Skellefteå höll undan, satte ytterligare en puck, genom Patrik Norén i tom kasse, och vann med 3-0 i Karlstad.

Samtidigt utspelades oroväckande scener då lagets Tuomas Kiiskinen åkte in i sargen och blev liggande på isen en längre stund. Kiiskinen stormade fram i ett försök att sätta dit en tredje puck bakom hemmamålvakten Arvid Holm då han tappade fästet och flög in i sargen.

– Oj, oj, oj. Han ligger helt stilla där bakom, säger kommentatorn Johan Edlund i C More.

Kiiskinen fick ledas av isen

Kiiskinen kunde efter ett tag ledas av isen.

– Det såg ut som att han hade svårt att gå, han kan ha fått en ordentlig smäll mot ryggslutet, säger experten Arto Blomsten.

– Men jag såg inget regelvidrigt, han tog skottet och sen tappade han fästet och ramlade.

Men lyckligtvis för västerbottningarnas del så kunde Kiiskinen senare återvända till matchen och tränaren Tommy Samuelsson är försiktigt positiv efteråt.

– Jag hoppas att det inte är så farligt. Han kom ju tillbaka, så jag hoppas att det är bra med honom, säger Samuelsson.

Han är särskilt nöjd med hur hans Skellefteå agerade i den första perioden, där man grundlade segern.

– Ja, det var väldigt starkt. Vi vet ju vad våra motståndare är kapabla till, speciellt på hemmaplan. Vi var riktigt, riktigt bra i den första perioden, säger han.

Parallellt med matchen kunde SportExpressen avslöja att Skellefteå gjort klart med den finländske forwarden Toni Kallela, som har ett förflutet i Mora. Kallela kommer närmast från Vasa Sport.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”