Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Osten" i ordbråk med FBK-profilen

Leif Carlsson. Foto: Stefan Persson
Lars "Osten" Bergström Foto: Olle Wande

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström och Färjestads dito Leif Carlsson har hamnat i en dispyt gällande Toni Rajalas kontraktssituation.

Bergström anser sig göra Färjestad en tjänst genom att vänta med att plocka in Toni Rajala först den 17 september – men Carlsson menar att det inte är så.

– Det är bara ett skönspel från hans sida och det stämmer inte att det här skulle vara för att vara snälla mot oss, säger Leif Carlsson till NSD.

Toni Rajala spelade i Färjestad under ett artistkontrakt förra säsongen.

Men för att ett artistkontrakt ska vara giltigt krävs att spelaren i fråga lämnar Sverige under sex månader efteråt.

Inför den kommande säsongen kommer Rajala spela för Luleå – men kommer inte ansluta till sitt nya lag förrän 17 september.

Hade artistkontrakt: "Det tog vi hänsyn till"

Det, med hänsyn till Färjestad, menar Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

– Exakt vad som stod i kontraktet mellan Rajala och Färjestad har jag ingen aning och ska inte ha någon aning om. Det vi visste var att det handlade om ett artistkontrakt och det tog vi hänsyn till. Han lämnade Karlstad 16 mars – vi plockar in honom i Sverige 17 september. Det är fakta, säger han till NSD.

Färjestads dito, Leif Carlsson, har en annan uppfattning.

– Det är ju lite roligt att läsa vad "Osten" säger. Det är bara ett skönspel från hans sida och det stämmer inte att det här skulle vara för att vara snälla mot oss. "Osten" gör en höna av en fjäder här och jag ska fråga honom vad han pratar om när jag träffar honom nästa gång, säger Carlsson till NSD.

Carlsson: "Det ligger på Tonis bord"

På frågan om vem som skulle få betala om Rajala skulle komma tidigare än sex månader efter att han lämnade, svarar Carlsson:

– Det är som i näringslivet i övrigt att vi i FBK måste betala enligt överenskommelsen. Men nu ligger det på Tonis bord och jag tror säkert att hans agent har sett till att göra den bästa lösningen av detta. Vi har i alla fall sett till att allt är rätt enligt avtal.

Färjestads SHL-premiär är den 16 september, borta mot nykomlingarna Karlskrona. Luleå spelar dagen efter, när man gästar regerande mästarna Växjö.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!