Oskarshamn värvar Juuso Riikola från Pittsburgh

Juuso Riikola i Pittsburgh-tröjan.
Foto: CHARLES LECLAIRE / BILDBYRÅN

Efter fyra säsonger i Nordamerika vänder Juuso Riikola, 28, hem till Europa.

Ny klubbadress blir Oskarshamn i SHL.

– Jag har hört bra saker om laget och staden, säger han till klubbens hemsida.

Oskarshamn imponerade på många förra säsongen och tog sig till kvartsfinal, där det blev förlust i den sjunde avgörande matchen mot Rögle.

Klubben har börjat rusta upp för nästa säsong – och får nu in ett välmeriterat nyförvärv.

Den finländske backen Juuso Riikola, som har tillhört Pittsburgh Penguins organisation i NHL de senaste fyra åren, är klar för Oskarshamn. Riikola spelade förra säsongen fem matcher för Pittsburgh och har totalt 80 framträdanden i NHL genom åren. 

Majoriteten av sina matcher spelade han i farmarlaget Wilkes Barre/Scranton Penguins i AHL. Där blev det 35 poäng på 53 matcher.

– Mina fyra år i Nordamerika var en bra tid av livet men jag kände att det var dags för förändring och nästa kapitel av karriären. Jag har hört bra saker om laget och staden. Jag tror att min spelstil kommer fungera i laget, säger Juuso Riikola till klubbens hemsida.

Så här beskriver han sin spelstil:

– Jag ser på mig själv som en puckförflyttande back som gillar att skjuta från blå. Jag skulle säga att jag är ganska allround och gillar att spela både powerplay och PK. Det ska bli kul att dra i gång säsongen och spela i en stad och ett samhälle som andas hockey. Jag vill hälsa till alla Oskarshamnsupportrarna att vi ses snart och ha en bra sommar!