Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oskarshamn skickar passning till Rögle

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Oskarshamns första slutspel någonsin. 

Då slog de ut Leksand med 2–1 i matcher och nu väntar Rögle.

– Jag tror att många kan ta oss lite för givet, säger Fredrik Olofsson.

Matchen började tufft för honom. En tackling i ryggen från Jon Knuts skickade Olofsson in i sargen och vårdpersonal sprang in på isen.

– Jag fick en bra smäll i första perioden som vi dubbelkollade, men det kändes ändå bra.

Oskarshamnsforwarden reste sig, och spelade fram Kim Rosdahl till 1–1. Sedan skymde han Kasimir Kaskisuo vid Philip Samuelssons 2–1 och gjorde själv 3–2.

– Det är klart att man mår bra efter en sådan här vinst. Vi har försökt att komma tillbaka till formen och hitta lite harmoni. Idag kändes det riktigt bra.

Det var en sliten Olofsson som uppskattade Oskarshamns 4–2-seger.

– Det är klart att man blir trött där ute, för det är krävande. De har riktigt skickligt gäng de också. Men slutspelshockey är kul. Jag uppskattar det nu när man får vara med och vinna lite på riktigt. Jag har inte haft någon erfarenhet av sådana här scenarion på seniornivå förutom OS, så det här är riktigt kul, och sedan firandet med gubbarna efteråt… 

Vad är det som gör att ni är bäst över tre matcher?

– Det är svårt att säga, men jag tycker ändå att – det kanske är kaxigt sagt, men – i första matchen är våra bästa spelare bättre än deras bästa spelare. Igår tycker jag att deras bästa spelare var bättre än våra bästa, men i dag är våran topp effektiva och lite hungrigare än deras topp. Jag tycker ändå det är avgörande.

Oskarshamn: ”Nu spelar vi på bonus”

Fredrik Olofsson ser också laginsatsen som en viktig detalj.

– Vi kommer att vinna matcher för att vi är ett lag. De har också skickliga gubbar, som Camper, Hrivik och Ruohomaa, nu saknade de några också. Vi har själva varit i den situationen när det blir jobbigt att man försöker mycket på egen hand, man kanske vill lite för mycket. Det är bara tur att de jobbade lite för hårt och ville lite för mycket i kväll medan vi kunde spela ut tillsammans.

Nu väntar seriesegrande Rögle i kvartsfinal och bäst av sju matcher.

Fredrik Olofsson tror att Oskarshamn kan skrälla vidare.

– Nu spelar vi på bonus. Vårt mål var slutspel. När man väl kommer dit har man inte tänkt så mycket på målet efter, så det är bara att gå ut och njuta av atmosfären och bara köra. 

– Vi har en jäkla möjlighet här också. Jag tror många kan ta oss för givet bara för att vi har varit upp och ner under säsongen, allt kan hända.