Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oskarshamn föll tungt efter missat drömläge

Jonas Engströms drömläge i tredje periodenFoto: C MORE
Örebros Mathias Bromé efter 1-0-målet.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Örebro vände sin negativa trend i en målsnål match mot Oskarshamn.

Segern satt dock hårt inne och Jonas Engström missade en gyllene chans att frälsa Oskarshamn med bara tre minuter kvar.

– Det måste vara omöjligt att göra mål om den inte går in, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.

Det var två lag med dålig form som kom till spel i Be-Ge Hockey Center under lördagseftermiddagen. Höstens stora succélag Örebro hade precis som Oskarshamn tre raka förluster i ryggen men lyckades nu vända den negativa trenden.

Örebro tog ledningen efter drygt sex minuter av den första perioden när Mathias Bromé gjorde sitt åttonde mål för säsongen efter att ha tagit sig fram i offensiv zon och satt pucken med en forehand.

Engström missade öppet mål

Efter Örebros ledningsmål blev matchen en tillknäppt historia men med stundtals heta känslor på isen och många utvisningar. Resultatet 0-1 stod sig både perioden ut och i den följande perioden. 

Trots flera chanser till kvittering för Oskarshamn blev också den sista perioden mållös för hemmalaget. Allra närmast var Jonas Engström att kvittera med drygt tre minuter kvar av matchen.

Engström fick en passning mitt framför mål från Matthew Bodie när Dominik Furch i Örebro-målet var bortspelad. Engström skulle egentligen bara sätta pucken i öppet mål men lyckades på något sätt placera den ett par decimeter till höger om målet.

– Vilken möjlighet, det måste vara omöjligt att göra mål om inte den går in, säger kommentatorn Patrik Westberg i C Mores direktsändning.

– Det blir en strumprullare där ingenting blir rätt och pucken är långt utanför.

Avgjorde i tom målbur

I stället för en kvittering för Oskarhamn blev det Örebro som avgjorde matchen definitivt med en halv minut kvar. Glenn Gustafsson fick pucken i offensiv zon när Oskarshamn hade plockat ut målvakten Fredrik Pettersson Wentzel och dunkade in 0-2.

Resultatet innebär att Örebro bryter sin negativa trend med tre raka förluster samtidigt som Oskarshamn åkte på sin fjärde raka förlust. Örebro passerade därmed HV 71 i SHL-tabellen och gick upp på fjärde plats samtidigt som Oskarshamn ligger kvar som tabelljumbo.