Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oskar Stål Lyrenäs om framtiden i Rögle

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Kedjan med Marco Kasper, Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs har gjort succé för Rögle.

Frågan är nu om någon i trion blir kvar till nästa säsong.

– Jag har inte snackat med mina agenter på länge, säger Stål Lyrenäs.

När de tilltänkta toppspelarna i Rögle var skadedrabbade under grundserien klev Marco Kasper, Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs fram och bar laget stundtals.

Stål Lyrenäs kom tvåa i den interna skytteligan och poängligan, men avslutar säsongen med en bitter känsla.

– Jag är ganska besviken hur jag avslutar min säsong här. Jag tycker inte jag har kommit upp alls i nivå efter jag kom tillbaka från skadan.

Hur mycket har den skadan hämmat dig i slutspelet? 

– Jag ska inte snacka bortförklaringar här, men jag måste bli bättre på att hitta en väg att komma tillbaka och komma mer in i matcherna, säger han.

Till nästa säsong talar det mesta för att kedjan kom splittras. Marco Kasper har varit utlånad från Detroit och planen är att han ska åka över till Nordamerika till hösten för att slå sig in i NHL–laget.

Kedjekamraterna Marco Kasper och Ludvig Larsson ser ut att lämna Rögle till nästa säsong.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Vi har också tidigare rapporterat att Ludvig Larsson är klar för Örebro till nästa säsong.

– Jag kan inte säga något om framtiden, säger han efter uttåget.

Inställd på att stanna i Rögle

Hur det blir för Stål Lyrenäs, med en succésäsong i ryggen, återstår att se.

– Jag har skrivit ett nytt treårskontrakt här. Otroligt glad att vara här, så jag har inte hört någonting om något annat, säger han.

Du är helt inställd på att stanna kvar och spela i Rögle?

– Jag har inte snackat med mina agenter på länge. Jag har haft fullt fokus på att göra en så bra avslutning här som möjligt.

Hur ser du på att er kedja kan splittras till nästa säsong?

– Det är två otroligt skickliga hockeyspelare och bra kompisar utanför. Otroligt tråkigt om de nu skulle lämna, det har jag ingen aning. Det har varit otroligt roligt att spela med dem här, två fantastiska människor, säger Stål Lyrenäs.

Det avgjorde kvartsfinalen

Rögle åkte ur slutspelet i söndags efter 5–1–förlusten mot Skellefteå, vilket innebar att säsongen är över för deras del.

– När slutsignalen går så blir det ju bara tomt. Samtidigt är jag jävligt stolt över grabbarna, hur vi kom upp här i slutspelet och verkligen försökte.

Vad skulle du säga gör att ni inte klarar av Skellefteå? 

– Otroligt små marginaler. Skellefteå är ett otroligt skickligt lag, men jag tycker vi absolut ger dem en match och verkligen ger allt vad vi kan. Vi får ta lärdom av det här och verkligen ge järnet här nu i sommar så ska vi fan göra en bättre säsong nästa år, säger Stål Lyrenäs.