Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Sundh hjälte mot Skellefteå

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Det var länge mållöst mellan Skellefteå och Oskarshamn. Då klev Oscar Sundh fram och avgjorde matchen med sina två mål. 

Oskarshamn vann tillslut matchen med 3-1. 

Trots flera bra målchanser, skott i målramen och videogranskningar var det länge en mållös tillställning mellan Skellefteå och Oskarshamn. 

De bägge målvakterna Joe Cannata och Arvid Söderblom stod för bra insatser och såg till att det en bra bit in i den tredje perioden fortfarande stod 0-0. 

Fyra mål de avslutande tio minuterna

Då klev Oskarshamns nyförvärv Oscar Sundh - som gjorde sitt första mål senast mot Frölunda - in i handlingen och avgjorde matchen med två mål på knappa tre minuter. 

Med tio minuter kvar av matchen tog Sundh tillvara på en lös puck, vände upp framför mål och tryckte in pucken i bortre gaveln. Sedan pricksköt han in 2-0 efter en fin framspelning av Pontus Näsén. 

– Jag var besviken över vårt spel efter två perioder men på något sätt är det poängen som räknas, jag tycker att vi kan vara stolta över vår insats, säger Sundh till C More efter matchen. 

Skellefteå satsade sedan allt och plockade ut målvakten med lite mer än tre minuter kvar av matchen. Då kunde John Dahlström lyfta pucken från djupt i egen zon och göra 3-0.

Skellefteå reducerade i powerplay med knappa två minuter kvar av matchen. Hemmalaget fick sedan avsluta matchen i spel sex mot tre men Oskarshamn stod emot och vann med tre mål mot ett och tog med sig tre poäng på bussen hem från Skellefteå. 

– Det var en av de grejer man tänkte på innan matchen. Att man inte ville göra den här 24-timmarsresan för ingenting, det känns fint att åka hem med tre poäng, säger Oscar Sundh i C More.