Oscar Möller Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNOscar Möller Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Oscar Möller Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅNFoto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
 Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Oscar Möllers fru har drabbats av sjukdom

Publicerad

Oscar Möller har saknats i Skellefteås senaste matcher på grund av personliga skäl.

Hans fru har drabbats av en hjärntumör.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, säger Möller till Norran.

Oscar Möller har slitit med stora skadeproblem den här säsongen. Skellefteås stjärna skadade sig under en matchvärmning i oktober, och drog återigen på sig en skada i december.

Möller har saknats i Skellefteås senaste matcher, men det har inte berott på några skador.

– Han saknas på grund av personliga skäl. Det handlar om sjukdom i familjen, sa läkaren Karin Rundblad till Norran i början av januari.

Nu har klubben gått ut med mer information om Möllers situation. Forwarden kommer att vara från borta en tid framöver, eftersom hans fru har drabbats av sjukdom.

"Oscar Möller kommer inte att delta med laget under den närmaste tiden. Hans fru har drabbats av sjukdom. Under utredning och behandling finns Oscar med sin familj", skriver Skellefteå på sin hemsida.

"Ibland är det tungt"

För Norran berättar Oscar Möller att hans fru har drabbats av en hjärntumör.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt. Vissa saker kan man inte styra över, men måste man ta sig igenom även om det är tungt. Det är så livet är, ibland är det tungt och man ska njuta när det går bra, säger han till tidningen.

Det är oklart när han kan återvända till hockeyn. Just nu är det fullt fokus på att stötta frun i den kommande behandlingen.

– Jag ska försöka vara ett så bra stöd jag kan för min fru och det är viktigt att jag är närvarande. Det finns inte så mycket mer att säga just nu. Vi ser framåt och försöker vara positiva.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag