Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oscar Möller kommer tillbaka till Skellefteå

Foto: Olle Wande
Foto: Olle Wande / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Oscar Möller är tillbaka i Skellefteå.

Efter två säsonger i KHL återvänder guldhjälten till nästa säsong.

– Det är ett personligt val som jag gjort, säger Oscar Möller till Norran.

Efter att ha varit utlånad till Ak Bars Kazan i Ryssland i två säsonger återvänder nu dubbla guldhjälten Oscar Möller till Skellefteå. 27-åringen gick till final i KHL-slutspelet förra säsongen, där laget föll, men i vinter tog det stopp redan i den första slutspelsrundan.

Möller har fortfarande ett år kvar på kontraktet med Skellefteå AIK och återvänder nu för att spela nästa säsong i laget, rapporterar Norran.

– Jag känner att jag inte haft samma fysiska status sedan jag lämnade Skellefteå. Det är en viktig del varför jag längtar att komma tillbaka. Så jag ser verkligen framemot en riktigt bra sommarträning med grabbarna, säger Möller till sajten.

"Känns helt rätt"

Drömmen om att spela i NHL igen lever fortfarande för Möller – men inte redan den kommande säsongen. Han väljer därmed Skellefteå före någonting annat.

– Det är ett personligt val jag gjort. Jag ska fullfölja och spela ut mitt kontrakt i Skellefteå, sen får vi se vad som händer efter det. Det känns också helt rätt, både för mig och familjen, säger han.

I Skellefteå är 27-åringen väl ihågkommen för SM-gulden 2012 och 2013. Efter att AK Bars Kazan åkte ur KHL-slutspelet öppnade Möllers agent för en flytt tillbaka till Skellefteå – som nu blir verklighet. På 112 matcher för Ak Bars Kazan har Möller producerat 69 poäng i grundserien i KHL.

– Jag känner att jag är jättenöjd. Första säsongen gick det bra där jag verkligen hade ett superslutspel. Synd bara att vi torskade finalen, säger Oscar Möller.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!