Oscar Möller förlänger med Skellefteå

Oscar Möller.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteås lagkapten Oscar Möller förblir klubben trogen.

Klubben meddelar under tisdagen att han skrivit på ett kontrakt till 2025.

– Han leder laget på ett utmärkt sätt både på och utanför isen och Oscar kommer ge allt för att vi ska vinna SM-guld, säger klubbens GM Erik Forssell.

Han har hunnit bli 33 år gammal och har en lång SHL-karriär bakom sig.

Men nu står det också klart att Spångasonen kommer att representera Skellefteå i ytterligare två säsonger utöver sitt nuvarande kontrakt.

Detta då han skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2024/2025.

– Jag tycker det här är en förening som vill utvecklas, vill utveckla sina egna spelare och se sina egna spelare lyckas att ta nästa steg. Det är något som motiverar mig att vilja bli bättre också och även om man kanske inte är yngst i laget längre så kan man ju fortfarande bli bättre och finslipa på detaljer. Det är något jag tycker är positivt med Skellefteå AIK, säger Möller.

”Kommer ge allt för att vi ska vinna SM-guld”

Även general managern Erik Forssell är nöjd med att få behålla sin lagkapten ett tag till.

– Oscar har varit en av ligans absolut bästa spelare de senaste tio åren och vi är väldigt glada över att ha gjort klart med honom för ytterligare två år. Han leder laget på ett utmärkt sätt både på och utanför isen. Han är en omtänksam person som värnar om både laget och klubben. På isen har han alltid varit en väldigt bra offensiv spelare och har dessutom, under senaste åren, utvecklats till en ledande spelare även defensivt. Nu har vi honom i minst tre säsonger framåt och befäster därmed vår starka stomme. Oscar kommer ge allt för att vi ska vinna SM-guld, säger han.

I fjol gjorde Möller 34 poäng på 49 grundseriematcher och två poäng på sex slutspelsmatcher.

TV: Expressen sänder över 60 försäsongsmatcher i hockey