Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ortio storspelade igen för Skellefteå

Joni Ortio i aktion. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Glada Skellefteålirare. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skellefteå AIK har haft en succévecka - och målvakten Joni Ortio har haft en stor del bakom västerbottningarnas framgångar med två stormatcher i veckan.

I dag höll han nollan mot Malmö Redhawks - som hade en besviken tränare efter slutsignalen.

– Den första perioden har vi slarviga passningar, vi bjuder på målen. Jag kan stå här i 2,5 timmar men det har jag inte lust att gör

Med 46 räddningar på de två senaste matcherna har Joni Ortio kommit upp stort för Skellefteå AIK i veckan och varit en starkt bidragande orsak till västerbottningars två segrar på lika många matcher.

När Malmö Redhawks i dag kom på besök så fick de aldrig hål på Joni Ortio, och när Skellefteå AIK å sin sida fick skriva in Adam Pettersson, Pär Lindholm och Jonathan Pudas i målprotokollet så slutade matchen 3-0. 

Tack vare de två trepoängarna kliver Skellefteå nu också upp på fjärde plats i tabellen och är tillsammans med HV 71, Färjestad BK och Växjö Lakers de enda lagen som hittills vunnit fyra matcher efter full tid.

"Vi bjuder på målen"

För Malmö Redhawks del var dagens match inte mycket att skriva hem till Skåne om. 

Laget skapade ytterst få målchanser - och när de väl kom upp i Skellefteås zon så stoppade Joni Ortio de få chanser som de skapade. 

– Vi har inget tryck, träffar inte mål. Den första perioden har vi slarviga passningar, vi bjuder på målen. Jag kan stå här i 2,5 timmar men det har jag inte lust att göra, säger han i C More.

Nyförvärvets första mål i Skellefteå

När Jonathan Pudas skickade in 3-0 i tom målbur så blev också Kirunasonen målskytt i den svartgula tröjan för första gången - och för detta fick han stort jubel från sina medspelare. 

– Det känns skönt att ha gjort bort det första. Det var lite islossning sist (6-2 mot HV 71). Många fick självförtroende och och vi har byggt vidare på det, säger han i C More.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!