Joni Ortio i aktion. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNJoni Ortio i aktion. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Joni Ortio i aktion. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Glada Skellefteålirare. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNGlada Skellefteålirare. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Glada Skellefteålirare. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ortio storspelade igen för Skellefteå

Publicerad

Skellefteå AIK har haft en succévecka - och målvakten Joni Ortio har haft en stor del bakom västerbottningarnas framgångar med två stormatcher i veckan.

I dag höll han nollan mot Malmö Redhawks - som hade en besviken tränare efter slutsignalen.

– Den första perioden har vi slarviga passningar, vi bjuder på målen. Jag kan stå här i 2,5 timmar men det har jag inte lust att gör

Med 46 räddningar på de två senaste matcherna har Joni Ortio kommit upp stort för Skellefteå AIK i veckan och varit en starkt bidragande orsak till västerbottningars två segrar på lika många matcher.

När Malmö Redhawks i dag kom på besök så fick de aldrig hål på Joni Ortio, och när Skellefteå AIK å sin sida fick skriva in Adam Pettersson, Pär Lindholm och Jonathan Pudas i målprotokollet så slutade matchen 3-0. 

Tack vare de två trepoängarna kliver Skellefteå nu också upp på fjärde plats i tabellen och är tillsammans med HV 71, Färjestad BK och Växjö Lakers de enda lagen som hittills vunnit fyra matcher efter full tid.

"Vi bjuder på målen"

För Malmö Redhawks del var dagens match inte mycket att skriva hem till Skåne om. 

Laget skapade ytterst få målchanser - och när de väl kom upp i Skellefteås zon så stoppade Joni Ortio de få chanser som de skapade. 

– Vi har inget tryck, träffar inte mål. Den första perioden har vi slarviga passningar, vi bjuder på målen. Jag kan stå här i 2,5 timmar men det har jag inte lust att göra, säger han i C More.

Nyförvärvets första mål i Skellefteå

När Jonathan Pudas skickade in 3-0 i tom målbur så blev också Kirunasonen målskytt i den svartgula tröjan för första gången - och för detta fick han stort jubel från sina medspelare. 

– Det känns skönt att ha gjort bort det första. Det var lite islossning sist (6-2 mot HV 71). Många fick självförtroende och och vi har byggt vidare på det, säger han i C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag