Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örebros svit fortsätter – efter drömminuterna

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Fjärde raka segern på hemmaplan gör Örebro till ett topplag.

Tre mål på mindre än en och en halv minut var tillräckligt hemma mot Oskarshamn.

– Det är en rejäl laginsats återigen. Vi är väldigt starka hemma och det är fullsatt varje match. Vi är en lagmaskin som krigar för varandra, säger Daniel Muzito-Bagenda till C More efter matchen.

6-1 mot Brynäs, 5-1 mot Skellefteå, 4-1 mot Växjö och nu 3-2 mot Oskarshamn. Visserligen har Örebro fått spela fyra matcher i rad i Behrn arena men man har också tagit tolv av tolv möjliga poäng på de matcherna.

Det blev trots det en tuff förstaperiod för Örebro mot Oskarshamn. Bortalaget tog ledningen med 0-1 när Simon Despres hårda skott styrdes på vägen fram mot målet och gjorde att laget tog med sig ledningen in i den första periodpausen.

Otroliga minuter sänkte Oskarshamn

I inledningen av den andra perioden tog Örebro initiativet i matchen igen. Först styrde Ryan Stoa in 1-1 i powerplay. Därefter behövde Örebro bara 20 sekunder innan man hade vänt på matchen genom Joonas Rask som satte pucken i öppet mål. 

Målet fick Håkan Åhlund i Oskarshamnsbåset att ta timeout men det hjälpte inte heller. Bara 58 sekunder senare såg Max Lindholm till att ge Örebro ett ännu större målmässigt försprång när han satte sitt första SHL-mål efter en fin spelvändning.

Tre mål på 84 sekunder alltså för Örebro. Håkan Åhlund var förstås inte nöjd med det.

– Det första är ett PP-mål där pucken studsar ut direkt på bladet och det går fort. Sedan gör vi räknefel och individuella misstag som vi inte har råd med på den här nivån, säger Oskarshamnstränaren till C More efter matchen.

”En rejäl laginsats”

Oskarshamn reducerade i mitten av den andra perioden genom Johannes Salomonsson. Dessvärre för bortalagets del var det Örebro som fortsatte skapa chanser och ganska komfortabelt kunde ta matchen i hamn i den tredje perioden och vinna med 3-2.

Daniel Muzito-Bagenda gjorde två assister för Örebro och tycker att segern satt hårt inne ändå.

– Vi fick kriga hårt för tre poäng i dag. Det var en rolig match, säger han till C More.

Muzito-Bagenda var inblandad i en tuff situation i den första perioden där han blev tacklad hårt av två motståndare och tappade hjälmen. Han gick ut innan laget till första periodpausen men spelade sedan vidare.

– Det gick bra efter omständigheterna. Jag var lite omtöcknad direkt efteråt men vi tog det säkra före det osäkra men jag var hundraprocentig så det är lugnt.

– Det är en rejäl laginsats återigen. Vi är väldigt starka hemma och det är fullsatt varje match. Vi är en lagmaskin som krigar för varandra.

Resultatet innebär att Örebro går upp på 22 poäng och befäster sin tredjeplats i tabellen.

Oskarshamn har fortfarande inte vunnit sedan succéstarten med tre segrar på fyra matcher och ligger på tionde plats med elva poäng.