Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNFoto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Lämnade i helgen - klar för SHL-rival

Publicerad

Efter sex säsonger i Detroit Red Wings och två i Örebro är centern Joakim Andersson klar för ny klubb.

Under dagen presenterade regerande mästaren HV 71 Andersson på ett tvåårskontrakt.

– Jag ser fram otroligt mycket mot nästa säsong och att komma till Jönköping, säger Joakim Andersson till HV 71:s hemsida.

Den Frölundafostrade centern Joakim Andersson vände hem till Örebro inför säsongen 2016/2017 efter sex säsonger i Nordamerika och Detroit Red Wings organisation.

Men sejouren i Örebro har kantats av stora skadeproblem och den första säsongen blev det inget spel alls. Den gångna säsongen gjorde Andersson 15 poäng på 39 spelade matcher och valde efter säsongen att lämna Örebro.

I dag blev han klar för en SHL-konkurrent.

"Ser fram emot att komma till Jönköping"

I dag presenterade HV 71 Joakim Andersson på ett tvåårskontrakt.

– Joakim är en väldigt smart spelande center som bidrar både i det offensiva och defensiva spelet. Han har samlat på sig mycket erfarenhet genom åren och är en naturlig ledare, säger klubbens sportchef Johan Hult.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

 

Joakim Andersson, med bohuslänska Munkedal som moderklubb, blickar framåt mot nästa säsong.

– HV 71 är en klubb med höga ambitioner och jag ser fram otroligt mycket mot nästa säsong och att komma till Jönköping, säger han till föreningens hemsida. 

Sedan tidigare har HV 71 plockat in Oskarshamns 18-årige slovakiske backtalang Martin Fehervary.

 

LÄS MER: Så spelas SM-finalerna 2018 – resultat från slutspelet 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag