Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örebro historiska efter segern mot Skellefteå

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Örebro Hockey hade aldrig tidigare varit högst upp i SHL:s tabell.

Efter segern mot Skellefteå är de nu historiska serieledare.

Stor matchhjälte var målvakten Dominik Furch som räddade 35 av 36 skott.

– Han är SHL:s bästa målvakt, säger Marcus Weinstock i C More.

Örebro Hockey har gått fram som en ångvält i SHL under hösten och övertygat stort med ett spel som tagit dem till toppstriden i tabellen. I kväll åkte de upp till Västerbotten och Skellefteå med chansen att för första gången i klubbens historia gå upp som serieledare i SHL. 

En chans de tog. Örebro öppnade starkt och Mathias Bromé kunde efter tre minuter sno pucken av Skellefteås back Niclas Burström och på det efterföljande friläget kunde Örebros poängkung snyggt sätta ledningspucken.

Skellefteå skulle dock resa sig och i andra perioden kunde Joakim Lindström kvittera med ett dragskott som gick in i bortre krysset.

Trotjänaren avgjorde - fixade historiska segern

Men Örebro skulle dra det längsta strået och det var spelaren med flest matcher i Örebrotröjan som skulle fixa avgörandet. Med åtta minuter kvar av tredje perioden kom Marcus Weinstock själv mot fyra Skellefteå-spelare i en spelvändning, och med ett välriktat avslut överlistade han Skellefteås målvakt Mantas Armalis.

Efter det kunde Örebro hålla sin ledning och till slut vinna med 2-1.

För första gången någonsin är nu Örebro Hockey högst upp i SHL:s tabell. 

– Det låter ganska bra, säger Weinstock i C More och fortsätter med att hylla sin målvakt Dominik Furch som storspelade i kväll:

– Jag tycker att Dominik Furch är bäst på isen. Han är oerhört bra. Jag sa inför säsongen och vidhåller att han är ligans bästa målvakt