Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Örebro vann trots sena kvitteringen

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

En vändning såg ut att ta Örebro till seger.

Men Oskarshamn kvitterade med 26 sekunder kvar och Örebro fick nöja sig med två poäng efter straffar.

– Vi hade velat ha tre poäng men vi tar två, säger Rodrigo Abols i C More.

Cameron Brace lyckades inte överlista Jhonas Enroth när han kom fri i den första perioden men det skulle lossna.

Patrik Karlkvist gav Oskarshamn ledningen i den andra periodens andra minut och Cameron Brace utökade när han placerade in 0-2 intill Enroths högra stolpe.

Robin Kovacs reducerade men därefter var det återigen dags för Cameron Brace att placera in pucken intill den högra stolpen.

Örebro vände mot Oskarshamn

Brace fick dock inte bli matchhjälte med sina två mål. Örebro både reducerade och kvitterade och när Nick Ebert gjorde mål i powerplay med sju minuter kvar av matchen betydde det 4-3 till Örebro. 

Oskarshamn spelade med tom målbur i slutminuterna och det gav resultat med 26 sekunder kvar. Kim Rosdahl dunkade in 4-4 och matchen gick till en övertid där samme Rosdahl prickade målramen.

I straffläggningen var Rodrigo Abols den ende som gjorde mål och Örebro fick två poäng. 

– Jag försökte samma drag senaste matchen, säger Rodrigo Abols om sin lyckade straff i C More efter matchen.

– Vi hade velat ha tre poäng men vi tar två. Den här sortens vinster kan bygga självförtroende och jag tror att vi behövde det.

”Bättre än vi på straffar”

Resultatet tar Örebro upp på 15 poäng, en mindre än Oskarshamn har. Bortalagets David Quenneville fick matchstraff för en crosschecking.

– Vi sitter i ledning inför tredje och det är ett jättebra läge för oss. Men vi satte oss i ett jobbigt läge med lite för många utvisningar, säger Oskarshamns tränare Martin Filander i C More.

– Vi ger oss själva chansen att vinna matchen. Nu förlorar vi för att de är bättre än vi på straffar i dag men så är det ibland.

Se fler höjdpunkter från SHL

Oskar Lawner gjorde sitt första SHL-mål.