Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hårda kritiken: ”Nu måste huvuden rulla”

Jere Sallinen efter sitt mål Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Den sista omgången av SHL blev en riktig rysare.

Till slut stod Örebro som segrare trots förlusten mot Malmö när laget knep den sista slutspelsplatsen – nu ställs laget mot regerande mästarna i åttondelsfinalen.

Brynäs missar slutspel – och nu sågas laget rejält av experten Sanny Lindström. 

– Det är huvuden som måste rulla om jag ska vara ärlig, säger han i C Mores sändning.

Inför kvällens omgång kom striden om den sista slutspelsplatsen att handla om Örebro HK, Brynäs IF och Linköping HC. Tre lag med slutspelsdrömmar men bara ett skulle få jubla då bara en plats fanns för de tre lagen.

Och tidigt in på den högdramatiska avslutningen kom Linköping att falla bort från striden då man var tvungna att vinna men tidigt hamnade i 2-0 underläge borta mot rivalen HV71 efter en spelmässigt väldigt svag första period av Linköping.

Blickarna riktades då i stället mot Malmö, där Örebro var på besök, och Göteborg, där Brynäs mötte Frölunda. De båda lagen var på samma poäng inför kvällen och skulle lagen ta lika antal poäng så skulle den sista slutspelsplatsen före Brynäs - som i sin tur var tvungna att ta minst en poäng fler än Örebro.

Vad som följde var en rysare Stephen King hade varit nöjd över.

 

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta. 

Osannolik rysare i tredje perioden

Brynäs hamnade i tidigt underläge i första perioden mot Frölunda men vände snabbt till ledning med 2-1 bara för att sedan tappa ledningen igen då Frölunda gick ikapp och förbi till 3-2.

Samtidigt rasade Örebro ihop i mellanakten borta mot Malmö Redhawks och släppte in tre snabba mål vilket betydde att såväl Örebro som Brynäs hade noll poäng inför tredje perioden och därmed stod på lika antal poäng.

Och när Linköping inte förmådde att vända matchen mot HV 71 så handlade allt i sista perioden om Brynäs och Örebro.

 

Örebro till slutspel efter sjuka slutet

Avgörandet kom drygt sex minuter in i slutperioden när Jonathan Sigalet sköt 4-2 till Frölunda - för efter det kunde inte Brynäs resa sig, och laget missar slutspel för första gången på elva år (!) efter att till slut ha förlorat med 5-2. Samtidigt är Örebro i slutspel för första gången sedan 2016 - trots att laget förlorade borta mot Malmö.

– Det är väldigt stort. I dag tycker jag inte vår prestation alls är där men vi har något att förbättra till nästa match, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson i C More.

Linköping förlorade till slut med 4-0 efter att ha släppt in två mål när de plockat ut målvakten för att sätta in en extra utespelare.

– Jag är väldigt besviken, jag tycker inte att vi ens försöker utmana HV71 i dag. Det är bittert, jag tycker inte vi var tillräckligt fräna i vårt sätt att spela och utmanar inte HV71 på något sätt. Vi kommer inte upp på någon nivå, säger tränaren Tommy Jonsson i C More.

Färjestad säkrade samtidigt seriesegern genom att mötet med Djurgården till förlängning.

 

”Huvuden måste rulla”

Efter avgörandet riktade experten Sanny Lindström skarp kritik mot Brynäs. 

– Ett enormt misslyckande av Brynäs. Att man missar slutspel, och så som spelet har sett ut, man har inte haft något eget spel, man har inte haft spel med pucken och de matcher man vunnit har man vunnit på att man haft en enorm karaktär, säger han i C Mores sändning. 

Lindström fortsatte:

– Laget är felbyggt. En stabil okej förstakedja, man har en kedja man förlitar sig på. Sedan har man egentligen bara utfyllnadsspelare. Nu har man i stort sett haft tre fjärdekedjor och en förstakedja. Brynäs måste göra en total makeover, som Rögle gjorde, som Djurgården eller Färjestad för den delen gjorde. 

– Det är huvuden som måste rulla om jag ska vara ärlig, det är en totalt bortkastad säsong. Det måste ske enormt stora förändringar. 

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta.