Mattias Karlsson. Foto: Lars AnderssonMattias Karlsson. Foto: Lars Andersson
Mattias Karlsson. Foto: Lars Andersson
Foto: Pic-Agency SwedenFoto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

Örebro öppnar för Mattias Karlsson

Publicerad

Den före detta HV 71-backen Mattias Karlsson har öppnat för en återkomst till SHL och utesluter inte att det kan bli redan den här säsongen.

Karlsson och Örebro är i kontakt.

– Jag har pratat lite grann med honom och vi vet var vi har varandra, men jag vill inte säga mer än så, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Mattias Karlsson, 30, bröt upp från HV 71 efter fyra säsonger i SHL-klubben för spel i KHL med Severstal Tjerepovets. Efter en bra start har det gått tyngre för honom och laget och det blir inget slutspel. Tjerepovets har sin sista match i KHL:s grundserie den 18 februari.

Karlssons med i #Hockeylive

När Karlsson medverkade i SportExpressens hockeymagasin #Hockeylivepå torsdagskvällen berättade han att det skulle kunna bli fortsatt spel i en SHL-klubb redan den här säsongen om övergången hinner bli klar före den 15 februari som är deadline.

– Det kanske skulle kunna vara ett alternativ, sa Karlsson.

– Om jag ska gå någonstans måste jag ha medgivande från klubben. Det är inte så lätt.

I SHL har han spelat för Brynäs, Färjestad, Timrå och HV. Men Mattias Karlsson kopplas nu ihop med Örebro.

Örebro snackar med KHL-backen

– Det är inte så konstigt eftersom jag kommer nästan därifrån (Guldsmedshytte SK). Jag är bondpojke och kommer några mil från Örebro. Det ligger varmt om hjärtat också.

Örebros general manager Pontus Gustafsson har en diskussion med Mattias Karlsson om framtiden.

– Om något blir klart åt något håll så meddelar vi det då, säger Gustafsson.

Är det ett plus att Mattias Karlsson har sina rötter i närheten av Örebro?

– Det är alltid kul med spelare från regionen. Vår publik gillar det. Men tyvärr kan vi inte välja efter det utan vi måste välja dem som kan vi göra vårt lag slagkraftigast. Det kommer i första hand, sedan är det alltid ett plus om det är folk från regionen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag