Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öppnar för att stanna: "Kan bara spela i FBK"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Olle Wande

Magnus Nygren lär troligen inte stanna i SHL den kommande säsongen.

Men om det sker finns det bara en klubb för honom.

– Skulle det sedan visa sig att det blir spel i Europa ändå så småningom ligger FBK självklart väldigt bra till, säger Nygren till Hockeysverige.se. 

Magnus Nygren lyckades aldrig ta en plats i Montreal Canadiens. I stället blev det spel i farmarlaget Hamilton Bulldogs – en allt annan än optimal situation för 24-åringens del.

Han lånades därför ut till Färjestad under våren – och gjorde succé med Tre Kronor i VM.

Och nu öppnar Tre Kronor-profilen för att byta klubb.

– Vi har pratat om en möjlig trejd om jag inte skulle ta en tröja och vi får väl se vad som händer nu de närmsta veckorna också, i samband med draften och så. De har sagt att de inte ställer sig i vägen om jag vill bli trejdad, så länge de kan få något tillbaka, säger Nygren till Hockeysverige.se.

"Ligger väldigt bra till"

Däremot verkar det föga sannolikt att den Färjestad-fostrade backen stannar i Karlstad.

– Man ska väl aldrig säga aldrig, men med tanke på mitt kontrakt är det inte det alternativet som ligger närmast. Skulle det sedan visa sig att det blir spel i Europa ändå så småningom ligger FBK självklart väldigt bra till. I Sverige är Färjestad det enda laget jag kan tänka mig att spela för, säger han.

– Jag känner att jag vill spela för en klubb som betyder något för mig och Färjestad ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det kommer alltid vara ett av mina främsta alternativ så länge jag håller på med hockey.