Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Öppnar för att stanna: "Kan bara spela i FBK"

Publicerad

Magnus Nygren lär troligen inte stanna i SHL den kommande säsongen.

Men om det sker finns det bara en klubb för honom.

– Skulle det sedan visa sig att det blir spel i Europa ändå så småningom ligger FBK självklart väldigt bra till, säger Nygren till Hockeysverige.se.

Magnus Nygren lyckades aldrig ta en plats i Montreal Canadiens. I stället blev det spel i farmarlaget Hamilton Bulldogs – en allt annan än optimal situation för 24-åringens del.

Han lånades därför ut till Färjestad under våren – och gjorde succé med Tre Kronor i VM.

Och nu öppnar Tre Kronor-profilen för att byta klubb.

– Vi har pratat om en möjlig trejd om jag inte skulle ta en tröja och vi får väl se vad som händer nu de närmsta veckorna också, i samband med draften och så. De har sagt att de inte ställer sig i vägen om jag vill bli trejdad, så länge de kan få något tillbaka, säger Nygren till Hockeysverige.se.

"Ligger väldigt bra till"

Däremot verkar det föga sannolikt att den Färjestad-fostrade backen stannar i Karlstad.

– Man ska väl aldrig säga aldrig, men med tanke på mitt kontrakt är det inte det alternativet som ligger närmast. Skulle det sedan visa sig att det blir spel i Europa ändå så småningom ligger FBK självklart väldigt bra till. I Sverige är Färjestad det enda laget jag kan tänka mig att spela för, säger han.

– Jag känner att jag vill spela för en klubb som betyder något för mig och Färjestad ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det kommer alltid vara ett av mina främsta alternativ så länge jag håller på med hockey.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag