Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Önskar inte ens sin värsta fiende det här”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

TIMRÅ. Tårar i Timrå. 

Efter 3-4 i matcher är Timrå IK utslaget ur SHL efter bara ett år i ligan. 

Och efteråt var det mycket starka känslor hos Timrås spelare.

– Man önskar inte ens sin värsta fiende det här, säger en emotionell Sebastian Ohlsson.

För ett år sedan kom galna glädjescener att utspelas i Karlskrona där Timrå IK som Hockeyallsvensk dominant tog sig an Karlskrona HK från SHL och besegrade dem i match sju för att säkra Timrås återkomst till SHL efter många år utanför. 

Glädje då - sorg i kväll. 

För efter bara ett år i högsta ligan kom Timrå i kväll att tappa sin plats i SHL efter att i den sjunde och helt avgörande matchen förlorat med 0-3 på hemmaplan mot IK Oskarshamn. Och efteråt var det tårfyllda ögon hos många spelare på isen.

Och supportrar på läktaren.

– Man har ju märkt under säsongen hur mycket folk bryr sig här i Timrå och jag har träffat otroligt fina människor och då har jag bara varit här ett år. Man lider med så många fina människor på läktaren och jag hoppas de vet att vi är lika ledsna som dem, det känns som man har svikit dem, säger Timråforwarden Sebastian Ohlsson om sorgen som utspelade sig på isen och läktaren.

”Jobbigt att se andra ledsna”

Sebastian Ohlsson kom till Timrå IK från Skellefteå AIK inför säsongen.

I Västerbotten har han varit med om att förlora SM-finaler, men det går inte att jämföra med känslorna efter kvällens förlust säger han.

– Det är en helt annan grej det här. Det är klart det inte är roligt att förlora finaler heller, men att åka ur SHL på det här sättet känns inte bra alls. 

Jag förstår det är tungt nu, men går det att summera känslorna på något sätt?

– Det är otroligt surt och inget man vill vara med. Det är en ny upplevelse för mig och man önskar inte ens sin värsta fiende det här. Det är jobbigt att se andra i laget ledsna, och det är svårt att sätta ord på allt det här…

Hur går man vidare?

– Jag har aldrig varit i den här situationen förut så jag har ingen aning. Men man ska tillåta sig själv att vara ledsen också, det är viktigt.