Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Omstritt matchstraff i den galna målfesten

Foto: C More
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det föll hela tio mål i Karlstad under torsdagskvällen. 

Dessutom drabbades Örebro av ett omdiskuterat matchstraff när Färjestad vann med 7-3. 

Det var en målrik match i Karlstad. Efter att Örebro kommit tillbaka tre gånger om och hämtat in 1-0, 2-1 och 3-2 kunde Färjestad till slut gå till pausvila med tvåmålsledning inför den tredje perioden. 

Omdiskuterat matchstraff

Med knappa tre minuter kvar av den andra perioden vid ställning 4-3 delade Borna Rendulic ut en tackling vid offensiv sarg. Tacklingen var inte speciellt hård men tog illa på Oskar Bäck. 

– Jag tycker inte att det är jättefult, men det är en utvisning. Det är en knepig situation. Oskar Bäck ser att Rendulic kommer i det läget, säger Sanny Lindström i C More efter tacklingen. 

Domaren valde att ge Rendulic matchstraff för huvudtackling och sekvensen diskuterades även i pausen. 

 – Jag tycker att Oskar Bäck ser att Rendulic är där, han är medveten om den och utnyttjar lite regeln där att han inte får tackla honom. Jag tycker att Oskar Bäck sätter sig i en dålig situation, men Rendulic vet att här får man inte trycka till. Men man måste skydda sig själv, det här kan bli ordentliga skador, säger Staffan Kronwall i C Mores studio. 

Drömmål av Åslund

Det numerära överläget utnyttjade Färjestad och så väl Daniel Viksten som Per Åslund gjorde sina andra mål för kvällen och Färjestad hade helt plötsligt en tremålsledning i början av den tredje perioden. 

Åslunds mål var dessutom en riktig delikates då han tog emot en passning från egen zon, lurade sin back och tryckte upp pucken i krysset. 

Örebro tryckte sedan på för en reducering och hade en puck inne men som dömdes bort efter videogranskning. 

Istället kunde Victor Ejdsell göra 7-3 mellan benen på Jhonas Enroth med sex minuter kvar av matchen vilket också blev slutresultatet.