Ohlsson kan lämna – för Skellefteå AIK

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården och Robert Ohlssons framtidsdiskussioner har dragit ut på tiden.

Trots att ett färdigt tvåårskontrakt legat på bordet har det ännu inte blivit någon fortsättning.

Nu kan SportExpressen avslöja att Ohlsson vidgat sina vyer.

Källor uppger att Ohlsson har ett bud från Skellefteå att ta ställning till, som han är väldigt sugen på att nappa på.

– Här och nu är det Djurgården som gäller för mig. Det är bättre du ringer efter säsongen i stället, kommenterar Ohlsson.

Skellefteå AIK gick i dag ut med att man tappar en av sina tre tränare när det blev officiellt att Stefan Hedlund hoppat på ett uppdrag som tränare i Schweiziska Rapperswill med tidigare kollegan Bert Robertsson.

Därför är man nu minst en person kort i tränarstaben. Då har man tagit kontakt med Robert Ohlsson, som ska vara väldigt intresserad av att jobba i Skellefteå.

– Vi jobbar på för att hitta en tränarlösning, säger Erik Forssell.

Vill du ha en renodlad huvudtränare eller vill du ha en som går in i ett rakt team?

– Vi är öppna för alla lösningar. Vi är inte låsta vid att vi vill jobba på det här sättet vi gör nu med tre tränare.

Vi hör att Robert Ohlsson är ert spår.

– Jag har ingenting att säga om det, har ingen kommentar. När vi kommunicerar någonting, så kommer jag ha någonting att säga. Till dess så har jag inga kommentarer.

Robert Ohlsson själv är lika fåordig när han konfronteras med SportExpressens uppgifter.

– Om jag har andra anbud att ta ställning till, tänker jag inte kommentera. Här och nu är det Djurgården som gäller för mig. Vi har pausat våra förhandlingar, säger Djurgårdstränaren.

Skellefteå AIK har just nu avtal med Andreas Falk, som en av sina tränare. Även målvaktstränaren Krister Holm är kontrakterad.

För den sista i nuvarande stab, som inte har en klar framtid, Stefan Klockare, pågår det diskussioner om en fortsättning.

– Det är positiva samtal, säger Forssell.

Har pausat kontraktsförhandlingarna 

Efter fem år i Djurgården kan Ohlsson nu vara på väg att lämna, trots att det länge såg ut som att man skulle enas om en fortsättning. Sportchefen Joakim Eriksson har tidigare bekräftat för SportExpressens podcast Hockeypuls att ett tvåårskontrakt finns på bordet för Ohlsson. 

– Vi har haft en diskussion och dialog sedan december med ”Robban”. Vi kommer från ett 4,5 år långt samarbete där vi i det stora hela är nöjda med varandra. Därför gick vi in i dialogen och förhandlingen med en andemening att komma överens. När vi är färdiga med det eller inte, så kommunicerar vi det. Och hittills har vi inte kommunicerat något, sade Djurgårdens sportchef.

Två veckor efter Erikssons uttalande berättar nu Robert Ohlsson att parterna, för tillfället, inte samtalar om en framtid tillsammans.

– Förhandlingarna har pausats. Nu handlar det bara om att ta oss till slutspel för oss i Djurgården. Det är där mitt fokus ligger, säger han.

Vad SportExpressen erfar är Skellefteå nu beredda att norpa åt sig 46-åringen, som under sin tränarkarriär blivit världsmästare i Junior-VM tillsammans med Roger Rönnberg, vunnit ett SM-guld som assisterande tränare med just Rönnberg i Frölunda och i Djurgården har han som bäst nått ett SM-silver 2019.