Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för ny klubb: ”Är en hungrig förening”

Bert RobertssonFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SportExpressen avslöjade under onsdagen att Bert Robertsson är klar för Linköping.

Nu har klubben presenterat sin nya huvudtränare.

– Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång, säger han i ett presmeddelande.

Bert Robertsson har blivit en stor profil under sina år i SHL. Han har varit med och lett Skellefteå till två SM-guld och sex finaler på sina åtta säsonger i klubben.

Men under den här säsongen kom beskedet att det inte skulle bli en nionde raka säsong för Bert Robertsson i Västerbotten – och nu är det klart var han fortsätter sin tränarkarriär.

Precis som SportExpressen avslöjat tar Bert Robertsson över Linköping. Kontraktet med LHC sträcker sig över tre säsonger.

– För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation. Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens, säger Bert Robertsson i ett pressmeddelande.

– Som sagt, jag kliver in en situation där det finns mycket kunskap, ambition och det är exakt det jag letar efter. Jag ser fram emot att jobba med hungriga människor som vill framåt och göra något bra för LHC. 

 

LÄS MER: NYSTRÖM: Jag hoppas jag har fel om Bert. 

Niklas Persson: ”Vi gör en omstart”

Linköpings nye general manager Niklas Persson är nöjd med rekryteringen.

– Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger Niklas.