Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officiellt: Carter Camper lämnar Leksand

Carter Camper.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksands förlorar en publikfavorit.

Carter Camper lämnar för spel i Schweiz – mitt i säsongen, bekräftar klubben efter Expressens avslöjande.

– I den uppkomna situationen har det också funnits en önskan från Carter och hans representanter att ges möjligheten till att få spela någon annanstans, säger Thomas Johansson, sportchef, på klubbens hemsida.

Med bara en vecka kvar till hockeyns deadline för övergångar kunde Expressen på tisdagskvällen avslöja att Carter Camper lämnar Leksand.

Dagen efter bekräftar klubben nu nyheten. Stjärnan lämnar omedelbart och avslutar säsongen i schweiziska Zug, som också har presenterat nyförvärvet.

– Leksands IF och Carter Camper har valt att avsluta samarbetet. Vi har tittat på olika lösningar in i framtiden med tanke på att vi nu närmar oss deadline för övergångar. I den uppkomna situationen har det också funnits en önskan från Carter och hans representanter att ges möjligheten till att få spela någon annanstans, säger Leksands sportchef Thomas Johansson och fortsätter:

34-åringen har spelat 146 matcher i Leksand och varit en av klubbens poängbästa spelare under sina tre säsonger i klubben.

– Efter en sportslig utvärdering, både i närtid och framtid, har vi gemensamt med Carter kommit fram till att skiljas här och nu är den bästa lösningen för båda parter. Leksands IF vill rikta ett stort tack till Carter Camper, önska honom och hans familj all lycka in i framtiden och verkligen belysa Carters betydelse för Leksands IF under vår etablering i SHL.