Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNFoto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Officiellt: Bill Sweatt klar för ny SHL-klubb

Publicerad

Bill Sweatt stannar i Sverige.

De svenska mästarna HV71 meddelade på sin hemsida under måndagen att forwarden är klar för spel till den kommande säsongen.

Och Bill Sweatt skickar också en liten passning (?) till Luleå efter övergången.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till ett vinnande lag, säger han.

Bill Sweatt har haft det tufft sedan han skrev på för Luleå. På 74 matcher gjorde han bara 26 poäng.

När Luleå i våras meddelade att vissa spelare inte fick stanna var han således en av dem.

Men Sweatt stannar i Sverige.

Efter sejourerna i Brynäs och Luleå har han nu hittat till sin tredje SHL-klubb.

Precis som SportExpressens Mr Madhawk kunde avslöja för en knapp vecka sedan blir det HV 71.

– I Bill Sweatt får vi en skridskoskicklig forward som spelar med mycket fart och som är god för en hel del poäng. En spelartyp som kommer att passa bra in i vårt spelsystem, säger HV 71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

BIll Sweatt får ett ettårskontrakt av HV 71. Och när kontraktet nu är påskrivet skickar han också en liten passning (?) till sitt förra lag.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till ett vinnande lag med en stark tradition. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska fortsatt vara framgångsrika, säger Bill Sweatt till HV:s hemsida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag