Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officiellt: Alexander Anderberg klar för Oskarshamn

Alexander Anderberg.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Alexander Anderberg blev ett av hockeyallsvenskans stora utropstecken.

Nu är han officiellt klar för spel i Oskarshamn, vilket Expressen tidigare kunde avslöja.

– Oskarshamn känns som rätt ställe för mig, säger han till klubbens hemsida.

Med 19 mål för nykomlingen Östersund slutade Alexander Anderberg, 26, på en delad förstaplats i backarnas skytteliga den här säsongen.

Det belönas nu med en flytt högre upp i seriesystemet. 

Oskarshamn meddelar nu att Anderberg kommer att spela för dem i SHL nästa säsong, något som Expressen kunde avslöja först. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Kollar man min Elite Prospect-sida ser man att jag varit runt på ett par ställen de senaste åren. Det har varit lite flängande hit och dit. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt i vissa fall. Därför känns det skönt att sajna två år med Oskarshamn och med det få stabilitet, säger han på klubbens hemsida.

– Jag har trivts otroligt bra i Östersund. Det har varit en jäkla bra harmoni i klubben, laget och hela staden under den här säsongen och det har speglat av sig i hockeyn vi presterat på isen. Utifrån sett tror jag det är lite samma i Oskarshamn. Staden är liten och sättet att spela hockey på är utmanande och rolig. Oskarshamn känns som ett ställe för mig liksom.