Nytt bakslag för stjärnvärvningen

Se målen från helgens match.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN

Bakslag för Brynäs stjärnvärvning Dmytro Timashov. 

25-åringens skada håller honom borta från spel fram till landslagsuppehållet i november.

– Det är självklart olyckligt att det blev så här, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

I förra veckan presenterade Brynäs sin senaste värvning: forwarden Dmytro Timashov. 25-åringen anslöt till klubben efter att par år i Nordamerika och New York Islanders organisation. 

Men forwarden hann inte ens debutera innan problemen började. Brynäs ursprungliga plan var att Timashov skulle debutera i förra torsdagens match mot Malmö Redhawks, men nyförvärvet gick sönder på matchvärmningen, missade matchen och kunde inte heller spela i lördagens förlustmatch mot Linköping.

Då kan stjärnvärvningen debutera

Nu lämnar Brynäs nya besked om Timashov. Stjärnvärvningen kommer inte att vara tillgänglig för spel innan landslagsuppehållet i november. Han väntas debutera i klassikermötet mot Leksand den 18:e november.

– Vi förstår att det uppkom flera frågor under torsdagen då vi först gick ut med att ”Dima” var spelklar för att sedan dra tillbaka det. Det är självklart olyckligt att det blev så här men vi är där vi är och ser fram emot att få se honom i spel i Brynäströjan, även om det blir lite senare än vi hade tänkt oss, säger Brynäs sportchef Johan Alcén. 

Här bryter Brynäs sin förlustsvit

Tog tre poäng på bortaplan