Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

NYSTRÖM: Här är de fem största missarna

Publicerad
Uppdaterad
Djurgården är årets krislag i elitserien.
HockeyExpressen.se:s krönikör Magnus Nyström ger nu sin dom över Djurgårdens säsong.
Det gjorde Djurgården: Hardy Nilsson fick sparken efter 42 omgångar.
Detta borde Djurgården gjort: Sparkat Nilsson tidigare. Med tanke på hur infekterat det visade sig vara mellan ledare och spelare så borde Hardy fått sparken tidigare. Ledande spelare i laget grälade öppet med sin tränare och en gång blev lagkapten Marcus Nilson så arg att han förstörde dörren till tränarrummet. Det var förstås en ohållbar situation.

Det gjorde Djurgården: Värvade Kyle Klubertanz och Josef Boumedienne.
Detta borde Djurgården gjort: Hittat bättre spelare. Detta var två grova felsatsningar. Både Klubertanz och Boumedienne har haft för låg lägstanivå. Boumedienne har fått sparken. Klubertanz borde ha fått sparken. Båda dessa rutinerade backar har spridit puckar som pojklagsspelare och gjort alldeles för många dyrbara misstag. Klubertanz ser dessutom rädd ut där ute. Han vill varken ha pucken eller gå in i närkamper.

Det gjorde Djurgården: Laget har satsat på Hardy Nilssons spelsystem:
Detta borde Djurgården gjort: Hittat något nytt. Hardy har revolutionerat hockeyn med såväl torpedhockey som det offensiva spel som tog laget till SM-final för två år sedan. Men sedan dess har Djurgården blivit förutsägbart och lättläst. För långsamma och slarviga uppspel har bara gjort att laget tappat fart. Man har sällan fått tillräckligt bra tryck framåt för att det ska utmynna i mål. Och det har ofta varit ganska bekvämt att möta Djurgården.

Det gjorde Djurgården: Marcus Nilson gjordes till lagkapten.
Detta borde Djurgården gjort: Hittat någon annan för den rollen. Nilson har varit en av lagets bästa spelare på slutet och är en toppspelare i sina bästa stunder. Men han är in gen lagkaptenstyp. Han ska vara het, han ska ligga på gränsen, han ska ibland spela på sin ilska och han måste få vara sig själv för att vara som bäst. Och det fungerar inte riktigt med ett C på bröstet.

Det gjorde Djurgården:
Har satsat offensivt och skjutit mycket skott på mål.
Detta borde Djurgården gjort: Skapat bättre chanser. Djurgården har gjort ganska många mål, 103 (Kristoffer Ottosson, bilden, är bäst med elva), och har skjutit mycket på mål. Men det måste vara kvalitet på det också. Och detta är något som assisterande tränaren Tomas Montén självkritiskt tagit upp: "Vi måste ha bättre avslut". Alibiskott och skott utan trafik framför mål - nej, det är inte att räkna som riktiga målchanser.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag