Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvets succé när Örebro vann

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Det var en svängig match i Behrn Arena under torsdagskvällen.
Tillslut kunde hemmalaget Örebro gå segrande ur matchen med 5-4 efter två mål av nyförvärvet Borna Rendulic.

Det var hemmalaget Örebro som klev ut starkast och tog ledningen med 1-0 genom Gustav Backström. HV 71 svarade dock direkt och kvitterade genom Simon Önerud. Hemmalaget kunde ändå gå till periodpaus i 2-1 ledning efter Stefan Wargs mål med tre minuter kvar av perioden. 

Den andra perioden bjöd sedan på hela fyra mål under de inledande 13 minuterna. HV 71 tog kommandot då man både kvitterade och tog leningen med 3-2. En ledning som höll i 41 sekunder innan nyförvärvet Borna Rendulic – fint framspelad av Mathias Bromé med en snurrfint – gjorde sitt första mål för kvällen. 

HV 71 skulle dock åter ta kommandot och ta ledningen med 4-3 innan den andra perioden var slut. 

I den tredje kom sedan spelet i powerplay att bli avgörande. Jonas Rask dunkade in Örebros kvittering till 4-4 i spel fem mot tre nio minuter in i perioden. Med sex minuter kvar kom sedan Rendulic att bli tvåmålskytt då han framspelad av Rodrigo Albos kunde sätta pucken i öppet mål i spel fem mot fyra.  

Highlights: Oskarshamn krossade Brynäs

Vann stort i premiären