Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvet straffas – efter skallningen

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Darren Nowick har varit en energiinjektion till Skellefteå efter övergången förra veckan. 

Nu tvingas dock laget klara sig utan Nowick.

Det efter att nyförvärvet stängs av för en skallning i matchen mot Djurgården.

Efter att Skellefteå AIK drabbats av flera tunga skador, och dessutom gjort sig av med tre spelare kom laget att tvingas ut på marknaden för att köpa ersättare.

En av tre nyförvärv som hämtades in på kort tid till Skellefteå var Västervik IK:s skicklige forward Darren Nowick som gjort succé i Hockeyallsvenskan. Nowick debuterade i svartgult i fredags när laget slog Färjestad med 3-0, och han har bildat kedja med Niclas Burström och Tuomas Kiiskinen sedan debuten. 

I går spelade han sin tredje match med laget, och tog sin tredje raka seger. 

Men nu står det klart att Nowick inte kommer att finnas med i truppen de kommande två matcherna som spelas torsdag och lördag i veckan.

Stängs av efter skallning

Anledningen är att Nowick i segermatchen mot Djurgården i går skallade gästernas Robin Norell vid en situation framför målburen, och i dag anmäldes han till disciplinnämnden för det och nämnden har kommit fram till att skallningen ska rendera i två matchers avstängning.

I och med det missar han matcherna mot Oskarshamn och Rögle, och kan vara tillbaka nästa tisdag när Skellefteå ställs mot HV71.