Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvet slog till med ett drömmål i debuten

Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Michael Latta debuterade i Färjestad i kväll och gjorde mål direkt!Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först hyllades ”Magic Mike” Johansson för sin avslutade karriär.

Sen klev en annan Michael fram och sköt ett drömmål i sin debut för Färjestad.

Allt detta när Färjestad besegrade Skellefteå på hemmaplan.

Efteråt var Skellefteås tränare Tommy Samuelsson besviken på egna laget:

– Vissa sekvenser gör vi inte så bra och det kostar oss matchen i dag, säger han i C More.

Tre SM-guld och en stor del i Färjestads stora framgångar mellan åren 2006 och 2011. Mikael Johansson har haft en stor karriär och med sitt spelsinne har han bjudit hockeysverige på offensiv magi.

Efter en kort sejour i BIK Karlskoga under hösten kom dock skadebekymmer att tvinga honom till att avsluta karriären och i kväll valde Färjestad att hylla honom inför mötet med Skellefteå AIK. 

När matchen sedan började så kom det också att bli en klang och jubel föreställning från hemmalaget som i den första perioden kunde gå ifrån till en 3-0 ledning efter att debuterande nyförvärvet Michael Latta skjutit periodens avslutande mål med ett riktigt drömskott som gick in i krysset bakom en chanslös Mantas Armalis.

Efter matchen hyllades han av sin tränare.

– Han står för den energi och kraften vi har sökt efter. Om jag såg målet rätt så hänger han den i fel kryss som rightare, säger Johan Pennerborn i C More.

Färjestad besegrade Skellefteå

Skellefteå kunde sedan aldrig resa sig och när Färjestad utökade till 4-0 via Gustav Rydahl så var matchen avgjord. 

Färjestad vann till slut med 4-2 och befäster sin position högt uppe i tabellen där de just nu är på fjärde plats och närmar sig Örebro som i kväll förlorade borta mot Luleå.

Efter matchen valde Färjestads tränare Johan Pennerborn att hylla Sebastian Erixon som under matchen, och framför allt i slutet, täckte flera skott som Skellefteå sköt mot mål.

– Sebbe Erixon äter puck med sin kropp, jag blir varm när jag ser det och det krävs för att vinna hockeymatcher. De där eventuella revbenen läker ihop och blåmärken försvinner.

Tränarens kritik mot egna laget

I Skellefteå var det desto dystrare miner efter förlusten och tränaren Tommy Samuelsson var inte alls nöjd med de individuella misstagen som föranledde Färjestads tre mål i första perioden.

– Vissa sekvenser gör vi inte så bra och det kostar oss matchen i dag. Vi är för lama i de situationerna, och då kan det lätt svänga över.