Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyförvärvens succé – etta i poängligorna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

KARLSTAD. Klassiska Färjestad toppar SHL efter fem vinster på lika många matcher.

Stor anledning till succéstarten är lagets två nyförvärv Michael Lindqvist och Jesse Virtanen som vuxit ut till att bli ett fruktat radarpar i säsongsinledningen.

Lindqvist toppar hela SHL:s poängliga - och hyllas av sin vapendragare.

– "Micke" är het nu, det är bara att ge pucken till honom så gör han mål.

Färjestad tappade en handfull nyckelspelare inför årets säsong och fick se sig om efter förstärkningar till att täppa igen de luckor som lämnades.

Drygt 30 mil österut hittade man Michael Lindqvist i Hockeyallsvenska AIK, och ytterligare 27 mil nordösterut i finska Rauma, och laget Lukko, hittade man den poängstarka backen Jesse Virtanen. Två spelare som gjort omedelbar succé.

Michael Lindqvist stod i dag för två mål när Färjestad tog sin femte raka seger och gick upp till poängligaledning med sina åtta poäng - Jesse Virtanen tätt där efter med sex poäng. 

Lindqvist: "Ger självförtroende"

Och nyförvärvet från AIK är väldigt nöjd med sin inledning på säsongen.

– Det är kul så klart. Jag har haft flyt nu i inledningen, så förhoppningsvis kan jag fortsätta på den inslagna vägen men det är en lång säsong och jag är medveten om att det kommer bli svårt att hålla den här nivån hela tiden, säger Lindqvist.

Det måste ge en rejäl självförtroende-boost att ligga etta i poängligan?

– Självklart ger det självförtroende, men vi vinner matcher som lag och det är det som är det roligaste. Jag lägger inget fokus på poängligan och jag har svårt att se att jag ska ligga etta hela säsongen faktiskt.

Med sex poäng på fem matcher är Jesse Virtanen etta i backarnas poängliga - och han har snabbt acklimatiserat sig till den svenska ishockeyn, som han hyllar.

– Det har känts bra, jag gillar verkligen hur man spelar ishockey här i Sverige. Det är kul att vara med och göra poäng också, det har gått bra hittills.

Vapendragarnas hyllningar - till varandra

Lindqvist om Virtanen: "Sjukt duktig back. Han är sjukt smart och lägger grymma passningar, han har ett grymt spelsinne. Han är väldigt viktig för oss, en grym spelare."

Virtanen om Lindqvist: "Han är het nu, det är bara att mata honom med puckar så gör han mål"