Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya ungdomskedjan vaknade till på riktigt

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Förra året ledde Växjös ”ungdomskedja” Växjö till SM-guld. Nu finns bara Pontus Holmberg kvar – men han har fått två nya kedjekamrater.

Och under lördagen vaknade de till på riktigt.

– I början har vi inte riktigt spelat konsekvent men jag tycker att framför allt i dag och i perioder tidigare har vi spelat riktigt bra, säger Holmberg.

Pontus Holmberg – född 99.

Olle Lycksell – född 99.

Glenn Gustafsson – född 98.

Så lyder Växjös ihopsatta kedja med fjolårets MVP i slutspelet centrandes mellan nyförvärven från Färjestad respektive Örebro.

En kedja som kompletterar varandra på ett bra sätt.

– Det är två bra hockeyspelare, jag tycker att vi i början inte riktigt har spelat konsekvent men jag tycker att framför allt i dag och i perioder tidigare har vi spelat riktigt bra, det är två riktigt skickliga spelare. Olle är väldigt skicklig och Glenn är ganska hård och tuff, vi utnyttjar våra styrkor bra, säger Holmberg.

Under kvällen stod de för de två första målen, där Holmberg gjorde ett och Lycksell det andra.

– Glenn bidrar med mycket pondus, tar sig in på mål, jag och ”Holma” försöker hitta uppspel till varandra. Vi kompletterar varandra väldigt bra och nästa match är det Glenn som gör tre mål, säger Lycksell.

”Åkt runt och funderat – skönt mål att få”

Inför matchen hyllades Holmberg, tillsammans med tränare Sam Hallam och fjolårets målvakt Viktor Fasth, och han tilldelades ”Årets forward”. Då tog det bara 43 sekunder innan målet kom – hans första för säsongen. 

– Absolut en lättnad. Jag kände att det var ett skönt mål att få, man red på det hela matchen sen. Men man har åkt runt och funderat lite och spelat svår hockey i inledningen, säger han.

Och det har inte riktigt fungerat för den ihopsatta kedjan heller, som de velat.

– Ja, vi har börjat lite trevande och verkligen försökt jobba in oss i det hela men inte riktigt fått något att stämma eller resultat men i dag visar vi verkligen vägen. Vi får verkligen skörda frukt, har bra spel och kan få fram fler chanser. Så det var verkligen roligt i dag. Vi hade väldigt bra stäm i kedjan idag, något som vi inte riktigt haft tidigare under SHL-matcherna men väldigt skönt att få till det nu, säger Lycksell.

Ni hittar varandra bra ändå?

– Ja, det är bra kemi, vi började bra i CHL, dippade någon match men jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta i det här spåret efter i dag, avslutar Lycksell.