Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya tunga smällen – missar flera veckor

Highlights: Djurgården straffade Färjestad
Martin Johansson.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Martin Johansson firar ett mål mot Djurgården. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Martin Johansson kommer göra Michael Linqvist sällskap i sjukstugan under minst sex veckor. Foto: BILDBYRÅN

Sedan tidigare står det klart att Färjestads Michael Lindqvist missar resten av säsongen. Under torsdagen kom nästa tunga skadebesked.

– Martin (Johansson) har ådragit sig en senruptur i triceps och blir borta i minst 6 veckor, säger Färjestadläkaren Mattias Hell till klubbens webbplats. 

Att Michael Lindqvist missar resten av säsongen visste vi. Att det är ett hårt slag för klubben i jakten på topplaceringarna var också känt sedan tidigare. Att forwardskollegan Martin Johansson kan gå samma öde till mötes meddelade Färjestad tidigare under eftermiddagen. 

– Martin (Johansson) har ådragit sig en senruptur i triceps och blir borta i minst 6 veckor. Efter att veckan innan behandlats för en infektion i armbågen hamnade Martin i en situation i matchen mot Djurgården där han föll mot isen och ådrog sig en tricepsruptur. Vidare handläggning om skadan bestäms under de närmaste dagarna, säger Hell till klubbens webbsida.

Kan bli längre än sex veckor

Johansson har hittills spelat 25 matcher för Färjestad den här säsongen. Om den vidare handläggningen visar att det krävs operation kan Johansson vara borta i tre månader – och därmed missa återstoden av säsongen. 

– Då pratar vi tre månader åtminstone. Det hänger på hur magnetkameraundersökningen går, det här är en väldigt ovanlig skada, säger Hell till VF-sporten.

Mer glädjande för Färjestads del är att Daniel Viksten och Victor Ejdsell bägge är på väg tillbaka från skador. De är tillsammans med Michael Latta aktuella för Skellefteåmatchen på fredagen.