Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya raset för Växjö Lakers • föll stort mot jumbon Malmö

Malmös blixtvändning – krossade serieledaren
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Efter att Växjö Lakers förlorade mot Oskarshamn för fem dagar sedan så kallade tränaren Jörgen Jönsson det för en av hans värre upplevelser under sin karriär.

Nu följde laget upp det med att förlora stort igen, mot jumbon Malmö på bortaplan som vann med 7-2.

Efter senaste matchen mot Luleå där Malmö förlorade med 3-0 så pekade Emil Sylvegård och Fredrik Händemark vikten av att göra bra prestationer för att greppa efter de få halmstån som finns, eller komma in med en bra känsla inför ett troligt kvalspel.

De båda herrarna hade en fin kväll och var starkt bidragande till att tidigare serieledaren Växjö Lakers kunde slås med stora siffror.

För Växjö är det desto mer dystert. Laget tog visserligen ledningen i matchen med 1-0 i slutet av den första perioden, men sedan var raset totalt.

4-0 till Malmö i den andra perioden. Då tog Jörgen Jönsson en timeout.

Men sedan fortsatte Malmö göra mål.

3-1 till Malmö i den tredje perioden, sedan Dan Sexton tröstmålat med sex sekunder kvar.

Totalt 7-2.

Jönsson: ”Jag är jättebesviken”

Större siffror än när Jörgen Jönsson kallade matchen mot Oskarshamn i lördags för en av de värre matcher han upplevt under sin karriär, och man föll med 6-1.

Nu förlorade man mot jumbon Malmö och Skellefteå gick därmed upp i serieledning.

– Jag är så klart jättebesviken. Det finns ingen anledning att skälla i dag. Det gjorde jag sist och det tänker jag inte göra idag, säger Jörgen Jönsson och fortsätter. 

– Malmö har större hunger och större driv. De vinner närkamperna.

1-6 och 2-7. Många är förvånade. Är du förvånad?

– Klart jag är förvånad. Vi har spelat oss till dåligt självförtroende. Det låter konstigt. Men vi har kanske tagit lite för lätt på vissa uppgifter.

– Vi tappar konceptet lite. Vi städar inte undan framför mål. Kommer inte in i skottlinjen. Det är ingen slump, för de är starkare framför mål.

Händemark levererade efter petningen

Fredrik Händemark stod för två mål och en assist. Lagkaptenen har haft svårt att hitta spelet och matchen mot Växjö påminde en hel del om ”den gamla Händemark”

– Jag förstår vad du menar, säger han med ett leende.

Så sent som i lördags mot Brynäs var det Händemark och Emil Sylvegård som bänkades av tränaren Tomas Kollar när han gick ner på folk.

Händemark konstaterar att det var med all rätt.

– Vi var inte nöjda heller. Det är viktigt att det gäller alla för att det ska skapa en trovärdighet. Det var befogat och då får man ta till sig av det, säger Händemark.

Vad tror du att tränarna inte gillade med ditt spel?

– Jag vet inte, men kan tänka mig att det är samma sak som jag själv kan konstatera. Jag har varit för inaktiv i spelet och stått still när jag haft pucken. Då letar man passning istället för att sätta fart på benen, och använda kroppen. Lite mer agera istället för att reagera.

Kedjan spelade ihop sig mer mot Luleå och hade en fin kväll på jobbet mot Växjö.

Händemark gjorde två mål och en assist.

– Det var längesedan, så det var på tiden. Men nu handlar det mer att bygga goda vanor för hela laget och skapa en vinnarkännsla.

Nu väntar HV71 på lördag som ni skulle kunna möta i ett kval. Tankar?

– Klart det kan komma att bli så. Men vi ska spela fysiskt mot dem, och sätta tonen. 

Inför avslutningen och eventuellt kval, blir för försvarsspelet en viktig detalj också?

- Ja, precis. Speciellt tålamodet. Att vi håller det över 60 minuter. Det har vi haft en tendens att inte hålla riktigt, och det är också anledningen till att vi tappat matcher i slutet. Det var mycket bättre idag, och det kommer vara viktigt för oss i alla matcher, för spelmässigt har vi spelat rätt bra, säger Fredrik Händemark.