Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ÖHK sänkte Leksand: ”Jag mår superbra...”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM.
Det blev ännu en förlust för Leksand mot Örebro. 

Och även i denna match så var det Rodrigo Abols som var tongivande. 

– Det är lätt att spela med självförtroende, det är så jag känner nu, säger den formstarka 25-åringen. 

Den första kvartsfinalen mot Örebro hemma slutade med förlust för Leksand. 

Siffrorna skrevs tillslut till 1-6 och under måndagen följde matchen till viss del i samma stil. Örebro inledde målskyttet och tog tag om taktpinnen medan det för Leksand fortsatte att hacka i spelet. Efter en första period som slutade 0-0 så var det Rodrigo Abols som gav Örebro ledningen. 

Leksand svarade snabbt när Patrik Zackrisson gjorde mål i powerplay men även i den här matchen så var det Örebro som studsade tillbaka och gjorde 1-2. Det efter att Borna Rendulic petat in pucken, assisterad av Robin Kovacs och Rodrigo Abols.

Abols: ”Jag mår superbra”

I tredje perioden tryckte Leksand på för att kvittera - men lyckades inte överlista Jhonas Enroth i Örebros mål. Örebro vann med 2-1, och skaffar sig därmed en ledning med 2-0 i kvartsfinalserien. 

Rodrigo Abols var mycket nöjd efter matchen. 

– Jag mår superbra. Vi leder med 2–0, jag har bra flyt för stunden. Det är lätt att spela med självförtroende, det är så jag känner nu. Idag skapade vi kanske inte så många chanser, men vi pratade alla tre (kedjekamraterna Borna Rendulic och Robin Kovacs) efter varje byte att vi måste ha tålamod och vänta till chansen dyker upp, säger 25-åringen och fortsätter: 

– Vi har tillräckligt med skicklighet för att göra mål när vi får chansen och det var det som hände i slutet av andra perioden. Vi var inte helt samspelta, men de två forwards jag har med mig har sån fart att jag bara kan försöka hitta min plats, så har vi en bra mix.

Zackrisson: ”Vi måste vinna” 

I Leksands läger var det besvikna miner efter ännu en förlust. Även om prestationen i sig var ett fall framåt. 

– Vi gör inte mål. Vi skapar mycket mer chanser i dag och släpper till färre chanser men de är effektiva. De är bra. De är tuffa. Det är svårt att komma in och skymma, det är svårt att komma åt returerna. Vi gör inte tillräckligt många mål. Det är svårt att vinna slutspelsmatcher när man bara gör ett mål, säger Patrik Zackrisson. 

– Jag tycker att vi har mycket mer energi i dag, vi vinner fler närkamper och har mera kraft. VI är på plats i dag i alla fall, men saknar det sista lilla och det måste upp.

Vad ska ni göra för att hitta det?

– Åka hem nu och deppa, och ta med oss kraften vi ändå kände att vi hade och försöka utveckla den och komma med ännu mer kraft till Örebro. Vi får försöka göra det och gå in ännu hårdare, skjuta hårdare, skjuta snabbare, vinna närkamperna och sätta puckarna, det är allt egentligen. Det är så små marginaler. Det är lättare sagt än gjort, vi möter ett lag som känner samma sak. Vi måste vinna den.

Lagen möts härnäst i på onsdag, då i Örebro.